Decizia recentă a guvernului rus de a crește vârsta de pensionare i-a convins pe milioane de rusi despre caracterul antipopular al masurilor autoritatilor, scrie publicatia newsru.com, analizand datele petitiilor semnate de cetatenii rusi împotriva noii reforme a pensiilor. În doar câteva zile, peste 2,4 milioane de ruși au semnat petitii impotriva cresterii varstei de pensionare.

Rusii sunt impiedicati insa sa protesteze in strada din cauza Decretului prezidențial N202 din 09 mai 2017 „Cu privire la aplicarea măsurilor de securitate în timpul desfasurarii Cupei Mondiale de fotbal din 2018“, care interzice mitingurile în orașele Cupei Mondiale.

Judecând după reacția cetățenilor din Rusia fața de reforma sistemului de pensii (conform sondajelor, 92% dintre ruși sunt împotriva ei), sunt mai multe motive pentru care decizia președintelui și a guvernului este considerata „antipopulara“.

Site-ul newru.com a sintetizat comentariile rusilor despre masura de crestere a varstei de pensionare (65 – barbati, 63 – femei).

În primul rând, rusii apreciaza in comentarii lor ca economiile pentru fondul de pensii reprezinta banii cetățenilor, platiti în fiecare lună, ca sa asigure la bătrânețe un venit (chiar daca este mic). Dacă acești bani ii raman statului din cauza ca contribuabilul moare la locul de muncă, atunci petitionarii se intreaba de sa mai plateasca pentru pensii toată viața?

În al doilea rând, banii de pensii nu sunt o sursa pentru achiziționarea de arme moderne, desfasurarea de războaie, intretinerea armatei de funcționari sau a teritoriior ocupate de dragul marelui joc geopolitic, nici pentru astuparea găurilor din buget și rezolvarea problemelor curente.

În al treilea rând, creșterea vârstei de pensionare ar trebui să aibă loc după ce crește si speranța medie de viață.

În al patrulea rând, varsta de pensionare trebuie aleasa de către fiecare persoana în parte. Desigur, ar trebui să existe o scară regresivă a plăților pentru pensii – cu cât ați încetat mai devreme sa platiti, cu atât veți obține mai puțin și cu cât ați plecat mai târziu, cu atât mai mult ați ajuns.

În al cincilea rând, în cazul în care, din cauza creșterii vârstei de pensionare, cetateanul nu apuca pensia, murind la locul de muncă, toate economiile sale pentru pensionare ar trebui să fie moștenite de familia lui, nu de catre stat.

În al șaselea rând, ”nu avem nevoie de un astfel de guvern, să-și dea demisa.. Puterea este prea desprinsă de oameni, trăiește într-o lume imaginara care vine în contact cu realitatea numai în momentul de a obtine mai mulți ban”.

Speranța medie de viață în Rusia este, într-adevăr, de aproximativ 70 de ani. Dar la femei este mult mai mare – de aproximativ 75 de ani, iar la bărbați – de numai 64 de ani. Adică, principalii susținători ai familiilor ruse trebuie sa moara, conform deciziei guvernului, la locurile lor de muncă, iar banii lor de pensie să rămână în buget.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to 2,4 milioane de ruși protestează (virtual) împotriva creșterii vârstei de pensionare

  1. bogdan spune:

    ce fetze de godaci au astia 4 …mama mama

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top