arma nuclearaUn sfert din ruși (25%) sunt în favoarea utilizării armelor nucleare în caz de „invazie externă în Crimeea”, rezultă din rezultatele provizorii ale unui studiu realizat de TSIMES împreuna cu postul de radio „Govorit Moskva”.

Votul pe pagina TSIMES „VKontakte” continuă. La momentul scrierii acestui material, la sondaj au participat 40.593 de persoane, aproximativ 70% fiind locuitori din Rusia.

Așa cum se explica pe site-ul TSIMES, sondajul a fost realizat după ce președintele Vladimir Putin a povestit, in cadrul interviului acordat documentarului „Crimeea. Drumul spre Patrie”, despre operatiunea de ocupare a peninsulei. În special, președintele a recunoscut că Rusia era gata să foloseacsa armele nucleare în cazul unor evoluții negative în Ucraina.

Potrivit sondajului, 11,6% au răspuns afirmativ la întrebarea dacă Rusia ar trebui să folosească arme nucleare, dar au menționat că acest lucru sa se faca doar în cazul în care invazia externă are loc nu doar in peninsula, dar și pe alt „teritoriu rusesc”.

Sprijină ferm utilizarea armelor nucleare, fără nicio alta condiție -13,4% dintre respondenți. Potrivit acestora, Occidentul nu este în măsură să poarte un dialog și, „dacă ei sunt dispuși să trimită trupe pe teritoriul rusesc, atunci să fie gata de un atac nuclear”.

67,9% din respondenți au declarat că nu sunt de acord cu folosirea de arme nucleare din cauza Crimeei. Dintre acestia, 47,5% au spus ca „armele nucleare ar putea distruge omenirea, iar acest lucru nu ar trebui să fie permis in niciun fel de scenariu”. 20,4% au spus că „mai degrabă nu sunt de acord” cu un război nuclear din cauza peninsulei, dar ar permite utilizarea de arme nucleare ca răspuns la un atac nuclear din partea Occidentului.

Nu au stiut sa răspundă la întrebare 7,1% dintre respondenți.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top