armata ucrArmata ucraineana are nevoie urgenta sa rezolve patru mari probleme pentru a reprezenta cu adevarat o problema pentru fortele militare ruse, sustine colonelul Konstantin Maşoveţ, intr-o analiza pentru InformSoprotivlenie (IS).

Daca cineva mai are impresia, sub influenta mass media propagandistica rusa, ca militarii ucraineni se lupta cu „militiile” alcatuite de mineri si tractoristi se inseala amarnic. Aşa-zisele militii populare din Donbas au pe mana echipamente si tehnica net superioare celor detinute de armata ucraineana, pentru care un sumar antrenament intr-o tabara de pregatire militara nu este suficient.

În oponia analistului militar colonelului Konstantin Maşoveţ, armata ucraineana trebuie de urgenta sa faca modificări în sistemul de apărare (PRIMA PROBLEMA).

Organizarea apararii in fortificatii de nivel pluton şi companie, incapabile sa asigure un control activ al liniei frontului este in mod evident ineficienta. Într-o astfel de situație, respingerea conștientă a „apărarii active” nu poate fi considerată o optiune valida, considera  colonelul Maşoveţ.

„În plus, aş include aici și necesitatea de a crește substanțial „alfabetizarea” tactica a comandanților unitatilor respective. Este timpul să înțelegem că abilitatea de a conduce o fortificatie de pluton (sau companie) nu epuizeaza cunostintele tactice ale unui comandant de acest nivel..”, potrivit colonelului.

2 A DOUA PROBLEMA – Dotarea tehnica a trupelor

Fără eforturi serioase în acest domeniu, acutizarea de primăvara a agresiunii ruse va avea în mod clar toate șansele de succes pentru inamic.

„Trebuie eliminate distorsiunile grave din dotarea trupelor, deciziile pripite, nepotrivirile, asteptarile „miticelor Javeline”, toate acestea doar exacerbeaza situația în acest domeniu … Este timpul să înțelegem că suntem în mod semnificativ inferiori la capitolul dotare tehnica, fapt care afectează în mod semnificativ capacitățile noastre de luptă. Întâi de toate este vorba despre limitarea mobilitatii”, afirma analsitul militar.

Masovet

colonelul Konstantin Maşoveţ

Actiunile de PR de tip „armata ucraineana a mai primit 100 de unități de tehnica militara” în realitate nu schimba situația. Este suficient sa analizam, de exemplu, posibilitatile de luptă pe timp de noapte. Unitățile ucrainene au in dotare tancuri T-64B1, T-64BV1 sau chiar T-64A, iar cele ruse T-72BA sau T-72B3, net superioare.

Achiziționarea pentru nevoile Gărzii Naționale a câteva zeci de „Spartan-uri” cu siguranță arată bine la televizor, dar mai bine ar da la TV stirile despre dotarea armatei cu echipamente militare capabile pentru război pe timp de noapte sau despre afluxul masiv de muniții moderne, de exmplu proiectile ghidate etc.”, afirma colonelul Maşoveţ.

A TREIA PROBLEMA. Calitatea planificarii și organizarii actiunilor de lupta, mai ales la capitolul evaluarii situației și luarii deciziilor.tanc rusesc2

Tehnic vorbind, timpul scurs intre primirea de informații operative din teren și punerea în aplicare a deciziilo rmilitare este foarte lung in structurile de comanda ale armatei. Acesta este un handicap grav care impiedica câștigarea războaielor moderne, chiar și în situatia de aparare.

A PATRA PROBLEMA. Starea morală a trupelor

„Aici aș include problemele privind satisfacerea nevoilor de sprijin logistic al trupelor. Acest domeniu are nevoie de schimbări drastice. De exemplu, dacă în decursul a 5 luni, militarii de pe front reusesc sa faca doar doua bai, moralul trupelor nu este foarte ridicat.

În plus, trebuie să înțelegem că „gazeta” de front desigur, poate „tine de cald”, dar cu siguranta ca soldatul ar fi încălzit si mai bine de un sac de dormit modern, care poate rezista cel puțin unui ger  -10,9 Celsius”, incheie analistul militar.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top