Aproape cinci milioane de salariați din Rusia câștigă venituri sub salariul minim, care este de 7.500 de ruble (125 de dolari), a declarat vicepremierul rus Olga Golodeț, la Forumul Gaidar de la Moscova.

Ministrul a făcut apel la guvern să acorde atenție speciala acestei probleme și a observat că forța de muncă ieftină a imigranților afectează în mod negativ nivelul salariilor din Rusia.

Joi, Centrul de Cercetare a Opiniei Publice (VTsIOM) a publicat datele care arată că 10 la sută dintre ruși câștigă la „gri”, iar alti 13 la sută obtin jumatate din venituri în mod oficial, iar jumatate – „la plic”.

În luna decembrie, Golodeț spunea că nivelul real al sărăciei în Rusia este mai mare decât arată statisticile. În prezent, conform datelor oficiale, 15 la sută din populatie sunt saraci. Potrivit Rosstat, sub pragul sărăciei în Rusia sunt aproape 22 de milioane de oameni.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

9 Responses to 5 milioane de ruși câștigă mai puțin de 125 de dolari pe lună

  1. Radu spune:

    Bineinteles ca nivelul saraciei in rusia este mai mare decat arata statisticile.

  2. bogdan spune:

    La cursul de schimb oficial de azi (12 ian 2017) Salariul minim este de 119 Euro la godaci ! La noi in RO Salariul minim la Cursul de schimb de azi este de 322 Euro-no comment ! Ambele se refera la Salariul minim brut ! In Moldova la cursul de azi este de 99 Euro ! Deci in ritmul actual Godacii vor fi depasiti de cei din Moldova…

  3. Basarabia e Romania spune:

    Poate 5 milioane de ………….mongoli,abkhazo-adygiennes, ceceni, tatari,…………………ca doar este o federatie—–imperiu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top