je-suis-charlie

Expresia Je suis Charlie„, care a devenit logo-ul acțiunii în sprijinul celor uciși în timpul atacului terorist de la redactia Charlie Hebdo, a fost inventata de un francez de origine ucraineană Joachim Roncin, scriu jurnaliștii de la Le Monde.

Miercuri, pe 7 ianuarie, Joachim Roncin a postat pe pagina sa de pe Twitter un mesaj grafic Je suis Charlie„. Un mesaj simplu și puternic. De atunci, Je suis Charlie a facut înconjurul lumii,..” -scrie Le Monde.

Acum, autorul sloganului este cel mai dorit om din Franţa, dar şi de mass-media din Germania, Marea Britanie, Statele Unite și în alte țări. Sloganul sau Je suis Charlie” lansat în sprijinul caricaturiștilor de la Charlie Hebdo a fost preluat in aceeasi zi de 3,4 milioane de ori. În câteva zile, hashtagul francezului  în vârstă de 39 de ani a devenit cea mai popular din istoria Twitterului.

Povestind ziaristior istoria crearii logo-ului, Joachim a spus este un francez de origine ucraineană și lucrează editor de arta la un săptămânal despre stil și modă, cu un tiraj de 450 de mii de exemplare.

Joachim Roncin

Joachim Roncin

Am simţit o nevoie acută sa-mi exprim indignarea fata de crima sângeroasă și, la 12:57 (oar Parisului), adica la o jumătate de oră după primele stiri cu privire la atacul de la Charlie Hebdo, am scris Je suis Charlie pe Twitter„, a spus el.

El a adăugat că, în primele 5 ore, mesajul ultrascurtde 15 caractere (original . #JeSuisCharlie) a fost preluat de 500 de utilizatori, iar apoi a început reacția în lanț.

Poate că undeva în subconștientul meu a apărutfraza lui John F. Kennedy, spusa de el în 1963, pe balconul primăriei din Berlinul de Vest, Ich bin ein Berliner(„sunt berlinez),” – a declarat Joachim.

Potrivit lui, el a fost învățat un slogan ideal trebuie să conțină maxim 8 caractere.

„Astăzi pot spune Je suis Charliea spart stereotipurile  profesorilor mei„, a spus Joachim. Francezul a recunoscut că a primit două propuneri comerciale referitoare la expresia inventata, dar ca a refuzat categoric. Am o conștiință, totusi„, a spus Joachim.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top