natoDeşi a declanşat un razboi în estul Ucrainei şi a comis cel mai neprietenos gest cu putinţă faţă de un stat vecin, „frăţesc” şi suveran, anexand cu forţa o parte din teritoriul acestuia (Crimeea), Rusia continua sa susţină că, de fapt, ea este victima.

Astfel, Kremlinul a anunţat că îşi va adapta doctrina militară ţinând cont de apariţia unor noi „ameninţări” şi mai ales de consolidarea prezenţei NATO la frontierele sale, a declarat marţi un oficial militar rus pentru agenţia publică RIA Novosti.

Pe de altă parte, invazia rusa si ocuparea unei parţi dun Ucraina aduce Rusia, în mod implicit, mai aproape de granitele NATO, prin urmare, amenintarea de care amintesc oficialii rusi este, de fapt, una cautata de Moscova.

Cu toate acestea, sfidand logica si bunul simt, Rusia susţine ca se vede nevoita sa modifice doctrina militară actuală, care datează din 2010. Aceasta va fi adaptată până la sfârşitul anului şi va lua în considerare primăvara arabă, conflictul din Siria şi situaţia din Ucraina, a precizat Mihail Popov, secretarul adjunct al Consiliului de securitate rus, denunţând o „politică” de degradare a relaţiilor cu Moscova din partea NATO.

„Nu am nicio îndoială că apropierea infrastructurii militare a ţărilor membre NATO de frontierele ţării noastre, inclusiv prin extinderea blocului, va avea locul său în rândul ameninţărilor militare externe”, a asigurat el.

Aceste declaraţii sunt un ecou la intenţiile Alianţei Nord-Atlantice de a adopta la summitul de joi şi vineri un plan de reacţie (Readiness action plan, RAP), ca răspuns la atitudinea Rusiei în criza ucraineană, percepută ca o ameninţare directă de către ţările aliate de la frontierele sale (statele baltice, Polonia, România, Bulgaria).

„Toate faptele arată voinţa autorităţilor din Statete Unite şi NATO de a continua politica de deteriorare a relaţiilor cu Rusia”, a denunţat Popov.

El a apreciat că în pofida declaraţiilor de „bune intenţii”, NATO şi Rusia „nu au reuşit să stabilească un dialog echitabil”.

„Se aşteaptă în continuare din partea Rusiei concesii unilaterale în privinţa a numeroase probleme de politică externă”, a declarat el. „Se evaluează rolul Rusiei în mod neobiectiv în evenimentele din Ucraina, sunt trase concluzii incorecte şi sunt luate măsuri inadecvate”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top