În Italia, la 91 de ani, a murit luni cel mai vârstnic reprezentant al dinastiei împăraților ruși  prințul Nikolai Romanov. Despre moartea aristocratului rus anunţă ITAR-TASS, care îl citează pe fratele său, Dimitri Romanov.

Este o mare pierdere pentru noi„, a declarat Dmitri Romanov.

Prinţul Nikolai Romanov este nepotul pe linie masculină al împăratului rus Nicolai I. Din 1989 el a condus Asociația membrilor dinastiei Romanovilor din lume.

Nikolai Romanov a fost un politician italian, filantrop, scriitor și istoric.

Reprezinta ramura Nicolaievilor din dinstia Romanov, cea mai veche în linie masculină a dinastiei. Tatăl său, Roman Petrovici prinţ de sânge imperial, este văr și finul ultimul împărat rus, mama sa, Praskovja Dimitrievna fiică a contelui Dimitri Sheremetev, prieten din copilarie si adjutant al imparatului Nicolae al II-lea.

Gherardesca

Emblema casei Gherardesca

Părinții săi s-au casatorit in exil, fiind printre ultimii care au parăsit Rusia. Locotenentul Roman Petrovici, participant la Primului Război Mondial, a fugit din tara la varsta de 22 de ani prin Crimeea.

Nicolai Romanov s-a născut în Franţa, pe 26 septembrie 1922. După Revoluția bolşevica, mii de imigranți ruși s-au refugiat în Franța, printre care şi reprezentanții familiei imperiale.

După ce familia s-a mutat la Roma în anii de dinaintea războiului, în 1942, la vârstă de 19 de ani, lui Nicolai Romanov, care este  nepotul printesei  muntenegrene Milica Nikolaevna (PetrovicNjegoš), i s-a propus de catre Mussolini tronul Muntenegrului, propunere pe care a refuzat-o.

Nicoletta Romanoff

Nicoletta Romanoff, actrita celebra in Italia, este nepoata printului Nikolai Romanovich

Dupa razboi, familia sa s-a stabilit în Egipt și apoi a revenit la Europa. În ianuarie 1952 prinţul s-a căsătorit cu Sveva della Gherardesca, moștenitoarea unei familii de duci din Toscana. Până la mutarea familiei în Elveția, el s-a ocupat de aministrarea domeniului familiei sotiei sale din Toscana. Are trei fiice și nepoți. Una dintre nepoate, Nicoletta Romanoff, este o celebra actrita in Italia.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to A murit adevăratul Ţar al ruşilor – prințul Nikolai Romanov

  1. didi spune:

    egal cu zero, nu are nicio relevanta, nici pentru stat, nici pentru popor. ala nu a condus nicio secunda statul rus, nici nu cred ca a calcat vreodata in rusia… avem si noi o relicva din asta, miki de romania, dar asta macar a condus (prost, e drept) dar a condus statul roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top