Anton Orehy Антон ОрехъAnton Orehy, comentator politic rus, vorbeste despre raportul „puterilor” in statul rus si relatia dintre marele tiran Putin cu micul tiran al Ceceniei – Ramzan Kadîrov.

Redam comentariul din Eho Moskvî:

„Cine este în țara noastră şeful cel mare? Întrebare prostească, la prima vedere. Dar asta, dragii mei prieteni, este doar la prima vedere. Formal, şeful cel mare este Vladimir Putin și puterea lui este absoluta. Dar nu în întreaga Rusie. Pentru că exista in Rusia un subiect de federatie numit Republica Cecenia. Aici exista bulevardul Putin, la tot pasul portrete ale conducatorului Putin, însa nu si puterea lui Putin. In Cecenia, domnia sa este iluzorie. Aici sef este proprietarul republicii  Ramzan Kadîrov. Nu președintele, nu liderul, ci PROPRIETARUL. Putin este doar lider de tara. El ne conduce, dar nu este proprietarul nostru. În schimb, Kadîrov în Cecenia este proprietar.

Groznîi ceceniaDupă atacul terorist din Groznîi, el a amenințat că demoleaza casele rudelor  teroriștilor și îi expulzează. A adăugat că chiar daca legea rusa nu-i permite sa faca asta, el, Kadîrov, tot o va face. Cine altcineva decât Kadîrov își poate permite sa faca asa ceva? Nimeni! Și în Cecenia au început sa arda casele. Și toată lumea înțelege ca de la zis la facut la Kadîrov e un cale foarte scurtă. Unde altundeva în Rusia se poate asa ceva, sa te apuci sa dai foc caselor oamenilor? Nicăieri!

Kalyapin, activist pentru drepturile omului, a condamnat incendierile, iar Kadîrov a spus despre el ca este complice cu teroriștii și agent al Occidentului. Dupa ce Kalyapin a declarat in direct , „dacă casa mea ar fi fost in Cecenia, a doua zi aceasta ar fi fost incendiata”, la doar la câteva ore de la declaratie, Kalyapin este atacat la Moscova. Pentru că nu conteaza ce scrie in Constitutie.

In Cecenia seful cel mare este Kadîrov. Cuvantul lui este lege. Şi chiar dacă Kadîrov ar arde sute de case si va izgoni din Cecenia mii de rude ale presupusilor teroristi primul care va tacea va fi președintele Putin.

Kadirov putinÎn toți acești ani, Kadîrov a spus ce a vrut, a făcut ce a vrut și a condus cum a vrut. Putin a fost întotdeauna tăcut. Nu aproba, pur și simplu tacea, ca și cum ii era frica să nu supere cumva pe liderul cecen. Și există o parere că, chiar dacă Putin va comenta ceva brusc, Kadîrov pur și simplu nu se va supune și va continua să acționeze în felul său. Nimeni nu poate sa-l oblige sa se conformeze ordinelor. Pentru ca noi cu toți și Putin în primul rând mai tinem minte cele două războaie cecene și ne amintim de partea cui a luptat inițialpatriotul Rusiei” – Ramzan Kadîrov (impotriva armatei ruse-n.r.). Iar la Kremlin exista o teamă acuta că dacă ceva nu va merge bine, Kadîrov va ridica din nou toata Cecenia împotriva Rusiei.

Kadîrov a adus ordine în Cecenia. Kadîrov este capabil sa suprime cu brutalitate orice rebeliune. Moscova nu vrea nimic altceva de la Kadîrov. Pentru aceasta liniste Kadîrov are mana libera sa faca tot ce vrea. Și, deşi este oficial parte din Rusia şi inregistreaza cel mai mare numar de portrete cu Putin pe kmp, Cecenia lui Kadîrov este, de fapt un stat separat, care ne-a luat ostatici și caruia îi plătim tribut pentru pace și liniște. Deci, cine este seful Rusiei?”

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top