peste islandezRusia are în vedere aprobarea unei interdicții privind tranzitul de peste islandez în Federația Rusă de pe teritoriul Uniunii Europene, din cauza „riscului ridicat de falsificare a documentelor însotitoare”, scrie agentia TASS, cu referire la Iulia Melano, secretarul de presa al Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară din Federația Rusă (Rosselhoznadzor).

„Rosselkhoznadzor ia în considerare oprirea furnizarii de produse (din Islanda) prin teritoriul Uniunii Europene, având în vedere numeroasele cazuri de falsificare a documentelor de însoțire”, – a spus ea. În același timp, Islanda nu ia măsuri eficiente pentru a restabili încrederea în certificatele pentru produsele furnizate în Federația Rusă”, a menționat Melano.

Rosselkhoznadzor a sugerat Islandei două modalități posibile de soluționare a problemei: fie revizuirea sistemul de protecție împotriva falsificării documentelor, fie trimiterea produselor ocolind spatiul UE.

Evident, Reykjavik va fi în dezacord cu aceste condiții, ceea ce ar putea însemna includerea produselor islandeze în lista contramasurilor ruse (embargoul alimentar).

Este de remarcat faptul că Islanda nu este trecuta în lista embargoului alimentar rus, desi tara a aderat la pachetul sancțiunilor occidentale.

Așa cum a spus intr-un interviu ambasadorul Islandei în Ucraina, Jon Baldwin Hannibalsson, „suntem în așteptarea acestei decizii și glumim ca despre noi propabil ca au uitat.”

În același timp, potrivit lui Hannibalsson, deși embargoul rusesc nu se aplică Islandei, oameni de afaceri islandezi nu desfasoara afaceri cu Rusia.

„Acest lucru se datorează întârzierii platilor din partea rușilor. Oamenii de afaceri islandez s-au plâns că întârzierile pot fi chiar şi de câteva luni”, – a explicat el.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top