abhaziaAbhazia s-a alăturat sancțiunilor Rusiei împotriva Turciei. Ordinul corespunzător a fost publicat pe 11 ianuarie sub semnatura ”premierului” republicii nerecunoscute -Arthur Mikvabia.

Potrivit documentului, până pe 20 ianuarie, departamentele guvernului ar trebui să pregătească o listă a posibilelor măsuri restrictive. În special, autoritățile abhaze intenționează să limiteze importurile de anumite bunuri din Turcia si sa impuna restrictii asupra organizațiilor non-profit din Turcia. În plus, companiile turce nu vor mai putea lucra in Abhazia în cadrul noului program de investiții de stat.

Anterior Abhazia deja a refuzat să închirieze barci de pescuit turcești. Având în vedere că republica nu are proprie flota de pescuit, în 2016, aceste servicii vor fi oferite de pescarii rusi.

Rusia a impus sancțiuni Turciei la sfârșitul anului trecut, după ce un avion militar rusesc a fost doborat de Fortele Aeriene ale Turciei. Dintre statele satelit ale Rusiei, doar Abhazia a fost convinsa să urmeze exemplul Moscovei si sa impuna sanctiuni impotriva Turciei.

Rusia este unul dintre cele patru state care au recunoscut independența Abhaziei (impreuna cu Nicaragua, Venezuela și Nauru). Turcia este al doilea cel mai mare partener comercial al Abhaziei după Rusia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

4 Responses to Abhazia s-a alăturat sancțiunilor ruse împotriva Turciei

 1. Gogu spune:

  Oare Abhazia asta, este mai mare decat un cur de pui de gaina???
  Dupa cate bag eu de seama,Bhazia asta face impreuna cu Rusia, cum a facut purecele cu elefantul, cand treceau peste pod si se auzeau tropaiturile elefantului, la care purecele intreaba: tropai, tropaim, nu e asa?
  Politica abhaza de rasul curului, alaturi de fratii lor rusnaci.

 2. Catun spune:

  Cum rusii au faramitat Georgia prin epurare etnica: „Abhazia”

  „Ultimul recensământ sovietic din 1989 a consemnat aici 525.061 de persoane, din care 48% georgieni și 17 % abhazi, restul fiind alcătuit din ruși, greci, armeni ș.a. În urma războiului de secesiune au fost ucise sau expulzate 250.000 persoane, din care ca. 200.000 georgieni. Conform recensământului din 2005 au fost numărate în Abhazia doar 215.972 de persoane, din care 44% abhazi, 21% georgieni, 12% ruși ș.a.

  Abhazia și-a declarat independența față de Georgia în anul 1992. Războiul de independență s-a soldat cu numeroase victime în perioada 1991-1994. În august 2008, armata georgiană a încercat să recâștige controlul asupra Abhaziei, fapt ce a determinat intervenția rapidă a forțelor militare ruse, georgienii fiind nevoiți să se retragă în numai 6 zile. La 26 august 2008, președintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că guvernul de la Moscova recunoaște oficial independența celor două republici separatiste, Osetia de Sud și Abhazia. La 6 luni după recunoașterea independenței Abhaziei, ea nu a fost recunoscută decât de Nicaragua.”

  Sursa: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top