UELa data de 1 iulie au intrat în vigoare deplină acordurile de asociere semnate de UE cu Georgia și Republica Moldova, se arată în raportul Comisiei Europene (CE).

„Ambele acorduri de asociere creaza zone de liber schimb aprofundat și cuprinzător, astfel intenisficând relațiile politice și economice dintre Uniunea Europeană și țările Parteneriatului Estic”, – se spune în declarația CE.

Aplicarea provizorie a ambelor acorduri a început la 1 septembrie 2014, iar ca urmare au fost obținute „rezultate pozitive concrete pentru Georgia, Republica Moldova și Uniunea Europeană”, remarca Comisia Europeană.

După cum se știe, în cazul Ucrainei, așa-numita aplicarea provizorie a Acordului de asociere a început de la data de 1 noiembrie 2014, ca urmare a presiunii Rusiei.

Aplicarea deplina a acordului de asociere cu Ucraina nu este încă posibilă din cauza faptului că procedura de ratificare nu s-a finalizat în Olanda, unde, în luna aprilie, a avut loc un referendum în care majoritatea alegătorilor au votat împotriva ratificarii Acordului de Asociere UE-Ucraina.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top