În zonă strâmtorii Kerci staționează un numar foarte mare de nave comerciale care nu pot ajunge la porturile ucrainene Berdiansk și Mariupol, din cauza blocării pasajului de navigatie de către Rusia, a anuntat astazi Ministerul Teritoriilor Ocupate Temporar din Ucraina, citand date de teledetecție a secțiunii strâmtorii, scrie Adevarul Ucrainean.

„Astfel, în perioada 25-27 noiembrie, numărul navelor din strâmtoarea Kerci și în apropierea acesteia a crescut cu mai mult de 2,5 ori – de la 167 la 421 de nave”, se arată în raport.

Este de remarcat faptul că este vorba atat despre nave din Ucraina cât și străine.

„Din cauza blocării de către Federația Rusă a pasajului din strâmtoarea Kerci, care este utilizat pentru navigația internațională în conformitate cu Convenția ONU privind dreptul mării din 1982, navele comerciale ucrainene și străine sunt forțate să rămână în apele Mării Negre și Azov, fără posibilitatea accesului spre porturile Berdiansk și Mariupol”, – au remarcat oficialii ministerului.

Ei au adăugat că astfel de acțiuni ale Rusiei indica o încălcare deliberată a normelor Convenției ONU privind dreptul mării din 1982 și a Tratatului dintre Ucraina și Federația Rusă privind cooperarea în utilizarea Mării Azov și strâmtorii Kerci din 2003.

„De asemenea, Federația Rusă încalcă dreptul la libertatea de navigație și trecerea pașnică pentru țările terțe, ale căror nave se afla la intrarea sau ieșirea din Marea Azov. Convenția și tratatul menționate anterior acordă aceleași drepturi navelor comerciale ale țărilor terțe”, se arata in comunicat.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Acțiunile Rusiei au dus la concentrarea a peste 400 de nave comerciale care așteaptă trecerea prin strâmtoarea Kerci

  1. bogdan spune:

    Spurcata si inapoiata specia asta de godaci…Nenderthalienii sec 21 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top