Trei mișcari LGBT franceze au depus o plângere la Curtea Penală Internațională (CPI) și cer investigarea persecutarii homosexualilor din Cecenia. Plângerea a fost depusă împotriva șefului republicii – Ramzan Kadîrov.

Una dintre reclamante – Etienne Desuler – a spus despre Kadîrov că a organizat „lagăre de tortură în scopul exterminarii homosexualilor“.

Faptele privind persecutarea homosexualilor din Cecenia au fost confirmate pentru agenția France-Presse, cu condiția anonimatului, de câțiva homosexuali care au fugit din republica nord-caucaziana. În plângerea depusa la CPI sunt citate declaratiile lor, potrivit carora „faptele respective nu au fost o acțiune a unor grupuri împrăștiate de activisti, ci executarea unor ordine a conducerii cecene, și personal a lui Ramzan Kadîrov“.
Despre persecuția în masă a bărbaților gay din Cecenia a scris în aprilie ziarul „Novaia Gazeta“ din Rusia. Potrivit publicației, mai mult de 100 de persoane homosexuale au fost reținute și închise în penitenciare secrete din Cecenia.

Autoritățile cecene neagă persecutarea homosexualilor, și însăși existența homosexualilor în republica. În luna mai, Ministerul de Interne cecen a anunțat că a verificat sesizarile și ”nu a constatat vreo confirmare a faptelor” reclamate de „Novaia Gazeta“.

Aminitm ca, în noiembrie 2016, Rusia si-a retras semnătura de pe Statutului de la Roma al CPI. Acest lucru înseamnă că, până în noiembrie 2017, Rusia va ieși de sub jurisdicția instanței internaționale.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

19 Responses to Activiștii LGBT din Franța au depus o plângere împotriva lui Kadîrov la Curtea Penală Internațională

 1. Ivan spune:

  Cel mai trist lucru pentru foarte mulţi dintre români este faptul că, deşi par a înţelege mecanismele pe care le-am descris anterior, nu reuşesc să meargă până la originea acestor fenomene şi să identifice adevărul-adevărat. Şi nu este vorba doar despre cei simpli, a căror putere de înţelegere nu le îngăduie să intre în profunzimea raţionamentelor. Ci şi de oameni cu o înaltă şi incontestabilă pregătire, certificată prin diplome răsunătoare. Că nu mă înşel, mi-o confirmă însuşi faptul că toţi afirmă – în unanimitate! – că îşi iubesc ţara natală şi că îşi doresc „o ţară ca afară”, referindu-se evident la standardele de viaţă occidentale…. Sunt pro-occidentali până în măduva oaselor şi votează cu fiecare ocazie politicieni dedicaţi (obedienţi!) Occidentului…. Din păcate, ceea ce nu înţeleg românaşii este faptul că tocmai occidentalii nu doresc ca noi să evoluăm şi să ne ridicăm la nivelul lor. Nu pentru că le-am putea face astăzi vreo concurenţă, ci pentru că românii trebuie să îngrijească bătrânii din azilurile lor, şi nu invers! Occidentul are nevoie de noi aşa cum suntem – săraci şi dependenţi. Să luăm aminte la vorbele astea de mai bine de două milenii: dacă sclavul ar fi să dispară, puterea stăpânului dispare o dată cu el…….

 2. Radu2I spune:

  Marș la cocina!

 3. Ivan spune:

  Acum sa vezi cum se porneste nebunu’…………:))))))

 4. Ivan spune:

  De ce oare nu sunt surprins ca tu comentezi….Vlad stie ce stie…. ,,Ce face fiecare ,cu cine, e pana la urma treaba lui si a Dumnezeului lui”……foarte frumos ce ai spus…..dar invata’l pe ,,bogdan”…. uite, nu o sa ii mai spun ,,psihopat degenerat”, nu o sa ii mai spun nici xenofob….o sa ii spun ca e cea mai pacifista creatura intalnita de mine….

 5. Ivan spune:

  Ia te uita ..aici nu comenteaza nici un mascarici……sunt indurerati si jelesc…

  • Radu2I spune:

   Pai da ma,va lăsam pe voi sa comentați ,ca la asta va pricepeți ! Ce face fiecare ,cu cine, e pana la urma treaba lui si a Dumnezeului lui! Sa te apuci sa comentezi orientările sexuale ale altora e doar o dovada de frustrare si reprimare, întreba un psiholog, sau dacă ai avea bun simt ai sti pur si simplu!

   • bogdan spune:

    Common sense ?! Where ? in OLr ? R U kidding ?

   • Ivan spune:

    ,,allah e un caca mare musulman ! altceva ?de fapt allah=Sheitan” .. citat de la bogdan…..ti se pare in regula, sa vorbesti asa…..ZDumnezeu e unul singur peste tot indiferent cum ii spune fiecare….Radule, indeferent cat de mult aruncam unul in altul cu invective, dar asta e deja..urat fii sincer si spune tu….nu ma intereseaza sa te invrajbesc cu nimeni…vreau doar sa stiu daca parerea ta mai este aceeasi….,,.Ce face fiecare ,cu cine, e pana la urma treaba lui si a Dumnezeului lui! Sa te apuci sa comentezi orientările sexuale ale altora e doar o dovada de frustrare si reprimare, întreba un psiholog, sau dacă ai avea bun simt ai sti pur si simplu…”…asa ai spus ,nu..? sau e valabil doar pt mine…:)

  • bogdan spune:

   Vrei comment ? Pai pe Katir si pe voi trollii ar trebui sa va ia pe la spate toti masculii din LGBT ! Sa fiti si voi fericiti ! Ca doar de la felatiile ce le faceti lui Putler nu va ramane un gust prea placut…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top