Una dintre cele mai populare tehnici a ”presei” pro-Kremlin este sa acuze pe toti ceilalti de fascism. Tehnica se aplică nu numai față de Ucraina, ci și în raport cu țările Uniunii Europene și SUA, scrie noua editiei a Disinformation Review.

Cea mai mare țintă în acest sens este, desigur, Ucraina. Din nou și din nou, mass-media pro-Kremlin îi acuza pe ucraineni și guvernul lor de fascism. În ultimele 16 luni au fost adunate multe exemple în care mass-media de propaganda a spus despre țară, cetățeni și politicieni că sunt naziști.

Dar nici europenii nu sunt ”trecuti cu vederea”. Astfel, autoritățile germane au fost acuzate de mass-media de la Kremlin de susținerea unor tendințe fasciste – în ciuda faptului că sondajele germane arată că numărul simpatizantilor neo-nazismului este redus. În ianuarie 2017, emisiunea cea mai populara printre ruși, moderata de Dmitri Kiselev, a declarat că cancelarul german Angela Merkel este în căutarea unui „spațiu vital” in Europa de Est, la fel cum era Germania în regimul nazist.

Sau: ”Americanii i-au sprijinit pe naziști în al Doilea război mondial pentru ca, astfel, sa-și îndeplineasca visul de a înfrânge Rusia”.

În show-ul Vrema Pokazhet al televiziunii ruse telespectatorului rus i se explica ca ”atitudinea de rusofobie ar fi predominanta în Occident si urmareste să-i distrugă ruși în același fel în care naziștii i-au distrus pe evrei. În emisiunea TV al lui Vladimir Soloviov,  „SUA conduce Europa în vederea realizarii politicii naziste de „rasism geopolitic” față de Rusia, convingându-ruși că ei sunt „națiunea greșită”, și în raport cu ei sunt permise metode necivilizate”.

De asemene, statele baltice ”utilizeaza metode neo-naziste împotriva Rusiei”, în scopul de a impune valori europene, ceea ce reprezintă o amenințare directă la puterea președintelui Putin. Astfel, într-o școala letonă absolvenților le-au fost oferite ”inele cu svastica nazistă”, când, de fapt, fiecare absolvent a fost liber sa-și aleaga inelul.

O alta gogomanie a presei Kremlinului este afirmația că Comisia Europeană se bazează pe idei naziste. Această „revelație” se bazeaza pe afirmația că Walter Hallstein, primul președinte al Comisiei Comunității Economice Europene, a fost în trecut membru al NSDAP. În realitate, el nu a fost membru al partidului nazist, din contra – biografia lui afirmă că a avut o „atitudine ostila față de național-socialism”.

Nici NATO nu este scutit de acuzația de nazism, având în vedere că acesta ar reprezenta aceeași amenințare pentru Rusia ca și Germania nazistă în 1941. Din nou, în emisiunea de televiziune Vremia Pokazhet, condusă anterior de Piotr Tolstoi, care este acum vicepreședinte al Dumei Ruse, dovezile presupusului nazism al NATO este designul noului sediu al Alianței, care ar fi fost inspirat din simbolul nazist al organizației SS.
În cele din urmă, mass-media pro-Kremlin au identificat si cativa naziști în Rusia. Dar ei sunt legati exclusiv de activiști ai opoziției ruse, care pregătesc o revoluție împotriva autorităților actuale. Această revoluție trebuia să înceapă a doua zi după alegerile parlamentare de anul trecut. Alegerile au avut loc în septembrie 2016; însă revoluția se lasa asteptata.

Din această scurtă trecere în revistă, se pare că există doar două posibilități în universul unic al mass-media pro-Kremlin. Daca trăiești în Rusia, sprijini regimul actual; dacă nu îndeplinesti aceste două cerințe, s-ar putea sa fii nazist.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

7 Responses to Acuzația de fascism – tema preferată de ”presa” Kremlinului

 1. yehudy spune:

  rusii vorbesc despre fascism, dar nu definesc fascismul… asa, ca sa stim si noi cum sa recunoastem fascismul 🙂
  asa ca am cautat pe wiki definitia fascismului 🙂
  conform wiki, regimul putin poate fi definit ca regim fascist 🙂

  • yehudy spune:

   cititi pe wiki definitia fascismului si dati mai departe 🙂

   • mocanu dan spune:

    DEFINITIA E NECLONCUDENTA DEOARECE NU PRECIZEAZA CLAR CA EL A APARUT DOAR IN ITALIA CA MISCARE DE STINGA..ASTFEL MUSOLINII IN EXZIL LA ZURIC(ELVETIA)REDACTA ZIARUL LUPTA DE CLASA…..SI TOV. LENIN PRCA TOT PE ACOLO ACTIVA?OR FI FOST COLEGI?BOLSEVISMUL,NAZISMUL ,FASCISMUL CIT SI ALTE FORME DERIVATE TIP HORTI,LEGIONARII,SALAZAR,FRANCO ETC. TOATE AU PLECAT DIN ACEIASI RADACINA UNII MIGRIND LA CENTRU,ALTII LA EXTREMA DREAPTA ….SI ALTII IN SATRAPIA BOSEVICA
    -STIAI CA MUSOLINII APROAPE A ERADICAT MAFIA ITALIANA?CE MANO PULITE!!
    -STIAI CA IN 1919 ARMATA ROMANA OCUPA BUDAPESTA DARMIND GUVERNUL BOLSEVIC AL LUI BELA KUN SI INSTAURINDU-L PE….HORTY!!!!

 2. Basarabia e Romania spune:

  Din textul articolului:”Americanii i-au sprijinit pe naziști în al Doilea război mondial pentru ca, astfel, sa-și îndeplineasca visul de a înfrânge Rusia”

  Dar de ce nu spun nimic acesti banditi invadatori despre ajutorul dat de americani armatei de „eliberatori” ai URSS. Cautati sa vedeti intrarea in Bucuresti a acestora. Baietii intra cu Jeep-uri americane si camioane americane!!!!

 3. bogdan spune:

  Realitati din Ospiciul Lumea rusa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top