comunistiSecretarul Consiliul de Aparare şi Securitate Națională al Ucrainei, Oleksandr Turcinov a declarat că, începând cu 24 iulie 2015, Partidul Comunist din Ucraina, și alte doua partide comuniste nu mai au statut de partide politice, potrivit „Interfax-Ucraina”.

„Începând de astăzi, Partidul Comunist din Ucraina și alte partide comuniste satelit îşi pierd statutul politic și drepturile de partide  politice. Acesta este de fapt un moment istoric …” – a spus Turcinov.

Ministrul Justiției, Pavel Petrenko a precizat că Guvernul a emis ordine de anulare a statutului și drepturilor Partidului Comunist din Ucraina, Compartia (Partidul Comunist actualizat) și Partidul Comunist al Muncitorilor și Ţăranilor.

„După adoptarea legilor (privind decomunizarea) a fost înființata o comisie independentă, care în decurs de o luna a verificat cele trei partide comuniste din Ucraina – Partidul Comunist, Compartia și Partidul Comunist al munictorilor și țăranilor. Pe baza constatărilor comisiei, am semnat trei ordine care stabilesc că partidele comuniste din Ucraina, în special prin activitățile lor, numele, simboluri, statut și programe nu îndeplinesc prevederile legale din Legea „Cu privire la condamnarea regimurilor totalitare comunist și național-socialist (nazist) în Ucraina și interzicerea promovarii simbolurilor lor”. Începand de astazi, aceste forțe politice nu pot face obiectul procesului electoral și nu pot lua parte la viața politică a țării”, – a spus Petrenko.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 3,33 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top