Adio Europa!

4:42 pm, 18 august 2014 • de 1 Comentariu

Eu locuiesc în Rusia. Sunt scriitoare rusa de origine evreiască, am fost crescut într-o cultură creștină. Acum țara mea este în război cu cultura, valorile umanismului, libertăților și drepturilor omului Țara mea este bolnavă de ignoranță agresivă, naționalism și megalomanie imperială. Mi-e rușine de ignorantul și agresivivul Parlament, pentru guvernul meu agresiv si incompetent, pentru conducerea politică care pozează in supermani dar care sprijina violența și invazia. Mi-e rușine pentru noi toți, pentru poporul nostru, care ş-a pierdut busola morală scrie scriitoarea rusa Ludmila Ulitskaia in publicatia germana Der Spiegel.

ulitzkaya

La sfârșitul lunii iulie, Ludmila Ulitskaia a fost distinsa cu Premiul austriac pentru Literatură Europeană.

Eu nu sunt activa politic, dar atunci când oamenii mă întreabă,  le spun ce cred. Tot timpul sunt declarata coloana a cinceași acuzata de ura pentru propria țară. Sa ma apar este si inutil și stupid. NU simt ura, numai rușine și neputință. Astăzi Rusia desfasoara o politica periculoasa de sinucidere, care poate duce, de asemenea, la un al Treilea Război Mmondial..

Civilizația a ajuns la un impas scrie Ulitskaja .. Știința, educația, învățamantul  și artele nu au putut îmblânzi natura agresiva a omului…Adio Europa, mă tem că nu vom deveni parte din familia europeană a națiunilor. Marea noastra cultura, Tolstoi și Cehov, Ceaikovski și Sostakovici, artiștii noștri, actorii, filozofi si oameni de stiinta, astazi sunt neputinciosi in fata nebuniei conducerii, așa cum inainte nu au putut face nimic in fata fanaticilor religioși și a ideilor comuniste. 300 ani am găsit putere in aceleasi surse și niciodata nu am renuntat la speranta. Astăzi, personalitatile culturii ruse, din randul carora fac si eu parte, nu putem spune decat un singur lucru: Adio Europa

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Adio Europa!

  1. […] scriitoara rusa Ludmila Uliţkaia, cunoscuta cititorilor  PaginadeRusia pentru eseul “Rusia bolnava“, a fost invitata la un Forum al editorilor din Lviv, unde editura “Folio” […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top