KremlinAdministrația președintelui rus a emis o circulară pentru funcționari si demnitarii rusi, în care solicita ca acestia să-și retragă copiii care studiază în străinătate. Potrivit Znak, funcționarii publici si demnitarii trebuie să se conformeze recomandării, fără să aștepte sfârșitul anului de studii și sa-i transfere pe copiii lor în universități sau școli din Rusia.

Recomandarea se aplica tuturor: personalului Administrației prezidentiale, ministerelor si agentiilor de stat, subiecților federației, deputaților de toate nivelurile si chiar angajatilor din societățile de stat.

În același timp, cei care nu se vor conforma sunt averizati ca isi vor complica cariera publica, a declarat că unul dintre interlocutorii publicatiei.

La Kremlin s-a comentat deja informația. Secretarul de presa Dmitri Peskov, a cărui fiică trăiește în Franța, a spus că el „nu a vazut sau auzit aceasta circulara”.

Încă din 2014, deputatul partidului putinist „Rusia Unită”, Evgheni Fedorov a propus să se interzică angajaților la stat care au rude apropiate cu reședința permanentă în străinătate să lucreze în structurile autorităților de stat ruse. Cu toate acestea, în Duma de Stat, unde mulți deputați au copii care studiază sau locuiesc în străinătate, au întâmpinat ideea cu răceală.

Potrivit lui Fedorov, rudele din străinătate sunt „o sursă de vulnerabilitate”.

Pe fondul ”noii directive” de la Kremlin, presa rusa si-a amintit despre copiii mai multor oficiali ruși. Astfel, deputatul Serghei Jelezniak, cunoscut pentru declarațiile sale patriotice, a trimis la studii în Regatul Unit si Elvetia pe trei din cele patru fiice ale sale. Deputatul Elena Mizulina, luptatoare pentru păstrarea ”valorilor familiale tradiționale”, are un fiu care locuieste în Belgia. El este avocat al unei companii care ofera servcii inclusiv comunitatii LGBT.

Fiica ministrului de externe, Serghei Lavrov, trăiește și studiaza în SUA, se exprima cu dificultate in limba rusa și nu intenționează să se întoarcă în Rusia. În plus, există informații despre copiii vicepremierului Dmitri Kozak, care, probabil, studiaza în Marea Britanie.

În luna octombrie a anului trecut, fiica secretarului de presa al lui Putin, Elizabeta  Peskova a oferit un interviu de rezonanță Kseniei Sobciak, în care ea a recunoscut că îi place sa trăiasca în ”spitiul liberal al Parisului” si nu duce dorul patriei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (8 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

35 Responses to Administrația lui Putin le cere funcționarilor să-și retragă copii de la școlile din străinătate

 1. bogdan spune:

  —–Pt cei care inca nu stiu de unde apar acesti trolli ghidati si platiti de kremlin(Nada Hui, Metalic972,VladTepes,Barbu Marian,etc)- luati de aici : https://www.theguardian.com/world/2015/apr/02/putin-kremlin-inside-russian-troll-house
  cautati si linkurile de legatura sa vedeti de cand lucreaza tovarasii in dezinformare !—–

  —–Cel mai prost specimen dintre ei este Nada Hui dar nici Toni nu-i departe !—–

 2. unul spune:

  Isi duce si Putler familia acasa in Rusia ?

 3. yehudy spune:

  draga ivan, putin tocmai si-a atras ura celor cu functii importante din federatia rusa 🙂
  putin a luat-o pe calea lui ceausescu si va sfarsi la fel: arestat, judecat si executat de serviciile secrete ruse si de armata rusa 🙂

  nu credeam ca putin va lua vreodata o asemenea masura 🙂
  acum putin chiar a ramas singur in fata furtunii perfecte 🙂

 4. rsumy spune:

  Cărticica propagandistului rus în Polonia și România. De ce citește Dughin ILD. (inliniedreapta.ro)

  „[…] un mini-manual de instrucțiuni pentru agentura rusească, cărticica propagandistului rus din România și Polonia.

  Pe scurt, nu trebuie să se meargă pe filorusism, pentru că nu ține în România și Polonia, ci pe strategia ruperii de occident, prin prezentarea occidentului în culori sumbre care să estompeze imaginea în general foarte proastă pe care o are Rusia în ochii românilor și polonezilor. Pentru asta sunt folosite diferite forme ale discursului iliescian de la începutul anilor ’90: reinventarea faimosului „Nu ne vindem țara!”, care a fost folosit de comuniști ca justificare a impiedicării investițiilor occidentale și a „privatizărilor” care au dus la acapararea economiei de fostul Partid Comunist Român; străinii ne fură, ne otravesc sufletele și mâncarea; ne „colonizează”; băncile sug sângele poporului ș.a.m.d.”

  Pare cunoscut? 🙂

  http://inliniedreapta.net/carticica-propagandistului-rus-in-polonia-si-romania-de-ce-citeste-dughin-ild/

 5. bogdan spune:

  Pt cei care inca nu stiu de unde apar acesti trolli ghidati si platiti de kremlin(Nada Hui, Metalic972,VladTepes,Barbu Marian,etc)- luati de aici : https://www.theguardian.com/world/2015/apr/02/putin-kremlin-inside-russian-troll-house
  cautati si linkurile de legatura sa vedeti de cand lucreaza tovarasii in dezinformare !

  Cel mai prost specimen dintre ei este Nada Hui dar nici Toni nu-i departe !

 6. putin spune:

  1. Familia președintelui Putin

  Este cunoscut faptul că cea mai tânără fiică – Ecaterina – locuiește în Germania, la München. În 2013, a avut loc nunta Ecaterinei Putin și a lui Yong Joon Vaughn (coreean) și s-a petrecut într-un hotel din Maroc, fiind descrisă drept o petrecere grandioasă.
  Cea mai mare fiică a lui Putin – Maria – trăiește în Olanda, în orașul Voorschoten, aproape de la Haga, și nu locuiește singură, dar cu un olandez în vârstă de 33 de ani. Maria Putin trăiește într-o casă de lux, având un penthouse la ultimul etaj.
  Fiicele lui Putin merg, deseori, în Italia, la invitația lui Silvio Berlusconi, cu care Putin este prieten de familie.

  2. Familia prim-ministrului rus, Dmitri Medvedev
  Medvedev este căsătorit cu o evreică, Svetlana Linnik. Soții Medvedev au un fiu – Ilya Medvedev. În prezent, el studiază în Rusia, dar a declarat într-un interviu că își va continua studiile la Universitatea Massachusetts din SUA.

  3. Familia ministrului de Externe, Serghei Lavrov
  Singura fiică a ministrului Afacerilor de Externe, Ecaterina, trăiește și își face studiile în Statele Unite ale Americii. În prezent, absolvă Universitatea Columbia din New York și intenționează să se stabilească cu traiul în Statele Unite.

  4. Familia vicepreşedintelui Dumei de Stat, Serghei Jelezneak
  Toate cele trei fiice ale vicespeakerului Dumei de Stat Serghei Jelezneak învață peste hotare. Ecaterina – la o școală elvețiană de elită (studiile anuale costă 2,4 mln. de ruble, din clasa a VI-a până în a XII-a), Anastasia – la Londra, la universitate (anual, costul studiilor este de circa 630 de mii de ruble). Cea mai mică fiică, Liza, la momentul actual, de asemenea, locuiește la Londra. Interesant e că „marinarul patriot” Jelezneak a declarat un venit de 3,5 mln. de ruble. Cu toate acestea, el achită anual 11 mln. pentru studiile copiilor săi în universitățile occidentale.

  5. Familia vicespeakerului Dumei de Stat, Alexander Jukov
  Fiul său, Petru Jukov, a studiat la Londra și chiar a stat în închisoare acolo. Jukov Jr. a participat într-o încăierare, fiind beat, și a fost condamnat la 14 luni de închisoare.

  6. Familia vicespeakerului Dumei de stat, Serghei Andenko
  Fiica acestuia trăiește și studiază în Germania.

  7. Familia deputatului rus, Veaceslav Fetisov
  Fiica Anastasia a crescut și și-a făcut studiile în SUA. Anastasia așa și n-a mai învățat să scrie și să citească în rusă.

  8. Familia viceprim-ministrului, Dmitri Kozak
  Fiul cel mare al vicepremierului Dmitri Kozak – Alexei – are cel puțin șase ani de când locuiește în străinătate și are afaceri în domeniul construcțiilor. Este coproprietar al mai multor firme străine, printre care „Red”, „McBride” etc.
  Fratele mai mic, Alexander, lucrează la „Credit Suisse”. În acest an autoritățile germane și Statele Unite au acuzat banca elvețiană că-și ajută clienții să facă evaziune fiscală. Investigația este în curs de desfășurare.

  9. Familia deputatului Dumei de Stat A. Remezkova, din cadrul fracțiunii „Rusia Unită”
  Fiul cel mai mare, Stepan (Ștefan –n.red.), a absolvit recent Colegiul Militar „Valley Forge” din Pennsylvania (un an de studii costă peste un milion de ruble).
  Fiul deputatului a fost instruit în cadrul programului pentru ofițerii Armatei SUA (!). Apoi, Stepan s-a înscris într-o universitate privată din Hempstead, New York.
  Cel de-al doilea fiu al deputatului, Nicolae, studiază în Marea Britanie din 2008, la școala privată „Malvern College”.
  Fiica mezină locuiește în Viena, unde este gimnastă. Maria Remezkova a reprezentat echipa Austriei (!) la concursurile pentru copii din Ljubljana.

  10. Familia președintelui „Căilor Ferate Ruse”, Vladimir Iakunin
  Copiii și nepoții „principalului patriot rus”, Vladimir Iakunin, locuiesc în afara țării – în Anglia și Elveția. Fiul președintelui „Căilor Ferate Ruse”a studiat și a trăit mulți ani în Londra, iar în prezent lucrează în Rusia în calitate de investitor al unei firme britanice. Din anul 2009, Iakunin Jr. este coproprietar și director al societății de investiții din Marea Britanie „Venture Investments & Randament Management”, care se ocupă cu proiecte de dezvoltare în Sankt-Petersburg. Andrei Iakunin este, de asemenea, proprietarul Hotelului din Moscova „Marriott Courtyard”. În prezent, el locuiește în permanență la Londra, întrucât în 2007 a cumpărat o casă în valoare de 4,5 milioane de lire sterline.
  Un alt fiu al lui Iakunin – Victor – locuiește în Elveția, unde deține, de asemenea, bunuri imobiliare.
  Nepoții lui Iakunin au studiat la fel în instituții de învățământ de prestigiu din aceste țări.

  11. Familia deputatului din Duma de Stat, din partea fracțiunii „Edinaya Rossiya” (n.red. – „Rusia Unită”), N. Valuev
  În casa sa din Spania, locuiește soția, copiii și părinții. Periodic, aceștia trăiesc și în Germania.

  12. Familia lui Boris Gryzlov, membru al Consiliului de Securitate
  Fiica fostului speaker al Dumei de Stat al Rusiei, unul dintre fondatorii partidului „Rusia Unită”, actualul membru al Consiliului de Securitate, Boris Gryzlov, Evghenia, locuiește la Tallinn. Recent, aceasta a obținut cetățenia Estoniei.

  13. Familia A. Voronțov, membru al Dumei de stat, Partidul Comunist din Rusia
  Fiica comunistului Voronțov, Ana, locuiește în Italia. Ea s-a mutat aici din Germania. Acum studiază la Universitatea din Milano. Voronțov lansează atacuri vehemente împotriva Occidentului, dar între timp plătește sute de mii de euro pentru studiile fiicei.

  14. Familia lui Andrei Fursenko
  Fostul ministru al Educației, Andrei Fursenko, a ascuns de public mult timp faptul că și copiii lui sunt, de asemenea, școliți în străinătate. Astăzi, fiul său, Alexandru, e stabilit cu traiul în Statele Unite ale Americii.

  • rsumy spune:

   Corect!

   Dar cu banii, cu banii și proprietățile, ce fac???
   Valuta Occidentului Decadent trebuie schimbată obligatoriu în ruble și yuani, sau nu??? (ironie)
   Vai de capu’ lor de rusloci, ce dileme au…
   🙂

 7. putin spune:

  Vreti o mostra de minciuna crasa a trolilor rusi? Citat din Carstea: „Nici eu nu sunt prorus…”. Acum va dau adresa de facebook a tipului care sustine cu tarie ca nu e prorus. Adresa de facebook – Tudor Carstea. Tipul asta il are la poza de profil pe Putler. Pagina lui e deasemenea plina de articole proruse, dar el, cu candoare, linistit, te minte in fata. Minciuna a devenit o calitate pentru propaganda rusa. 🙂

  • Toni spune:

   ”’putin”: dovada ca esti trol: ai postat EXACT ACELASI MESAJ la un articol anterior, deci scopul tau nu e comentarea articolelor. Bravo,bravo, mananca si copilasii tai o paine. Sau cum ziceau SS-istii din lagare: Wir haben nur unsere Arbeit getan, wir wussten von nichts.
   Da, da, comentai si tu ca un cetatean, eh?

    • bogdan spune:

     Prostane -asta nu-i dovada de troll ! El repeta anumite mesaje precum fac si eu pt a arata celor ce rationeaza ce reprezentati voi pupincuristii lui putler ! Un mesaj de troll este cel ce spune minciuni pt apararea lui putler cum faci tu , nu un mesaj ce spune adevaruri verificabile !

     • Toni spune:

      Bai copile, te incapatanezi sa ne demonstrezi cat de netrol esti? Nici cu dovada negru pe alb nu renunti?
      Cauta-ti un job, lasa forumurile. Isi bat astia joc de tine.

     • putin spune:

      Bogdane, atunci cand nu au dovezi, trolii rusi acuza, injura…iar ei in majoritatea cazurilor nu au dovezi. Voi repeta mesajul acesta sau oricare altul atata timp cat voi considera necesar. Bineinteles ca faptul de a repeta un mesaj de doua sau trei ori nu are de a face cu propaganda si/sau troll-ingul
      Mai mult, mesajul meu nu ataca o persoana publica, un stat sau o organizatie. Nu face altceva decat sa demonstreze minciuna unei persoane care a postat pe pagina aceasta. E ca si cum ai acuza ca un pescar a „dat mita”, „corupand” un motociclist, astfel incat acesta sa nu mai treaca prin fata lacului in care pescuieste. 🙂 Tovarasii nostril troli nu inteleg notiunile cele mai simple. Daca le-ar fi inteles, nu s-ar fi pus singuri in situatia in care se afla acum. 🙂

     • bogdan spune:

      Tov. troll Toni ! Cand eu vizitam URSS tu nici nu erai proiecat ! Asa ca mai lasa apelativele pt godacii tai din Transnistrica…

   • rsumy spune:

    Și, care-i problema?
    Repetiția – mama învățăturii….
    Mai dificil cu ruslocii, că sunt grei de cap!

    PS. @Toni
    Când e vorba de Ruslocistan, aplicăm aici regula lor: pumnul în gură.
    Te deranjează?
    🙂

    • Toni spune:

     Nu ma deranjeaza cretinismul tau, rsumy, nici repetarile obsesive de mesaje copypaste de pe google.
     E doar eticheta voastra de troli. Cat despre pumni in gura, as fi bucuros sa-ti stau la dispozitie, numai sa te gasesc.

     • Catun spune:

      Papusa Toni, vezi ca din nou crezi ceva fara dovezi. De cate ori trebuie sa te atentionez?

      Vezi ca tu ai o obsesie de cand esti pe aici ca toti suntem platiti ca sa va contracaram.

   • putin spune:

    E o prostie ceea ce spui si am comentat-o mai jos. Tu ma acuzi pe mine de exact acelasi lucru pe care il faci tu acum. 🙂 Ca am postat un mesaj despre o alta persoana in care aduceam o dovada a celor sustinute de mine, fara sa comentez articolul. 🙂 Exact asta ai facut si tu. Se cheama ipocrizie. In plus, nu stapanesti notiuni simple, ale caror definitie si inteles ar trebui sa le cunosti.

   • putin spune:

    Iar ceea ce am scris mai sus, referitor la troll-ul Carstea si la minciunile pe care le posteaza, inclusiv cea pe care am scos-o in evidenta, faptul ca a mintit spunand ca nu e un pro-rus, el avand poza lui Putin ca fotografie de profil si o pagina plina de texte de propaganda, o voi mai face. Atata timp cat voi considera necesar.

  • Carstea spune:

   Draga Putin: stim ca mata erai pregatit, acolo in est, ca agent de influienta ucrainian, pe vremea cand se incerca cu canalul Bastroe, cu intimidarea pe care tara ta o folosea impotriva noastra a romanilor. Acum o sa dati de dracu cu rusii. Ce ati luat de la altii o sa dati inapoi indoit. O sa vezi si n-ai sa crezi!
   Pa!

 8. Carstea spune:

  Concluzia e clara. Rusia se pregateste de razboi si vrea ca personalul diplomatic sa nu fie vulnerabil si nici sa tradeze. Ca de si unii dintre rusi sunt oameni si au slabiciuni.
  Dl. Putin ii pune la colt!

  • rsumy spune:

   Adormitule, tu ai citit articolul???

   • bogdan spune:

    NU nu ! El e platit sa: Batman, Batman

    • Toni spune:

     iar voi sunteti platiti sa: Putler, Putler.
     Sa fim seriosi. Mai rasfirati, baieti,mai rasfirati

     • Catun spune:

      Papusa Toni, esti obsedat de un an de zile ca toti suntem platiti sa postam. Eu nu banuiesc pe nimeni si nu am dovezi de existenta trolilor romani. Asa cum sunt eu, asa sunt si ceilalti. Si daca Statul Roman ar plati sa demaste in felul acesta propaganda ruseasca consider ca ar fi ceva legitim.

      Daca tu esti platit ca sa faci propaganda ruseasca nu inseamna ca orice roman care iti da peste rat este si el platit la randul lui. Daca vreti sa fiti normali va trebui sa va vindecati de whataboutism.

      Sunteti detestabili sa aveti tupeul sa veniti din Rusia cu agenda voastra care urmareste distrugerea Romaniei.

  • putin spune:

   Vreti o mostra de minciuna crasa a trolilor rusi? Citat din Carstea: „Nici eu nu sunt prorus…”. Acum va dau adresa de facebook a tipului care sustine cu tarie ca nu e prorus. Adresa de facebook – Tudor Carstea. Tipul asta il are la poza de profil pe Putler. Pagina lui e deasemenea plina de articole proruse, dar el, cu candoare, linistit, te minte in fata. Minciuna a devenit o calitate pentru propaganda rusa. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top