Casa Albă intenţionează să adopte sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei, au anunţat miercuri înalţi responsabili ai Administraţiei Trump, informează joi AFP, potrivt agerpres.ro.

Congresul american s-a pronunţat deja pentru sancţiuni împotriva Rusiei, acuzată de americani de amestec în alegerile prezidenţiale din 2016. Însă la 30 ianuarie, Trezoreria americană s-a rezumat la publicarea unei liste cu 200 de responsabili ruşi, fără a anunţa măsuri punitive imediate.

Exprimându-se sub acoperirea anonimatului, înalţii oficiali ai Administraţiei Trump au explicat că a fost înfiinţat „un grup de lucru” pentru a preveni orice nouă ingerinţă în alegerile parlamentare din toamnă. Iar în prezent se lucrează la introducerea de sancţiuni legate de acţiunile de destabilizare a sistemului electoral american imputate Moscovei în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, care l-a adus pe Donald Trump la Casa Albă.

„Muncim enorm, tratăm aceasta cu foarte mare seriozitate, este o problemă de securitate naţională”, a dat asigurări un responsabil al Administraţiei americane.

Guvernele străine au fost atenţionate că sunt ameninţate cu sancţiuni dacă vor intra în „tranzacţii semnificative” cu armata rusă, potrivit aceloraşi oficiali. Acest lucru se referă, de exemplu, la Turcia, aliată în cadrul NATO, care a anunţat achiziţia de sisteme ruse de apărare antiaeriene S-400.

„Câteva ţări mari” reconsideră achiziţiile de armament după aceste avertismente americane, a dat asigurări unul dintre aceşti responsabili americani.

Congresul a aprobat o serie de sancţiuni împotriva Rusiei în iulie, iar Administraţia americană avea termen până la sfârşitul lui ianuarie pentru a le pune în aplicare. Această legislaţie a fost promulgată spre nemulţumirea lui Donad Trump, care şi-a exprimat public reticenţele. Din acest motiv, absenţa de sancţiuni concrete şi doar publicarea unei liste de responsabili la sfârşitul lunii trecute au stârnit întrebări cu privire la dorinţa reală a Administraţiei americane de a le aplica.

Unul dintre oficiali a subliniat necesitatea de a lucra în mod discret: este de preferat să se evite scurgerile către mass-media, ce le-ar putea permite instituţiilor sau indivizilor vizaţi să transfere fonduri în noi conturi bancare sau să ia alte măsuri menite să limiteze efectele sancţiunilor.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 3,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Administrația Trump va adopta noi sancțiuni împotriva Rusiei

  1. mocanu dan spune:

    VINTILACHE!!!!! O SA VA MANINCE CIINII COMUNITARI PE VOI????SAU O SA-I MINCATI VOI PE EI !!!!

  2. bogdan spune:

    Sanctiuni cat mai multe ! Doar asa vom ajuta Porcia sa se inalte pe noi culmi de Comunism ! Ca asa a spus Pitiku’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top