PlatonAfaceristul moldovean reținut la Kiev de catre SBU, la cererea Interpol, pentru o fraudă financiară de milioane de dolari deținea un pașaport fals din Ucraina și unul din Federatia Rusa, anunta serviciul de presă al SBU.

„Ofițerii Serviciului de Securitate al Ucrainei l-au retinut pe suspect în centrul capitalei. Pe lângă pasaportul ucrainean obținut ilegal pe un alt nume, anchetatorii au confiscat de la suspect un pașaport diplomatic emis de Republica Moldova, cărți de credit și mai mult de 500 de mii grivne,” – se spune în declarația SBU.

Totodata, serviciul menționeaza ca Veacesav Platon a travsresat frontiera de stat a Ucrainei folosind un pașaport emis de Federația Rusa.

În prezent, Platon este arestat preventiv si deținut într-un centru de detenție al SBU in vederea extrădarii sale in Republica Moldova.

Avocații afaceristului moldovean insistă asupra faptului că clientul lor este cetățean al Ucrainei și că, prin urmare, nu poate fi extrădat Moldovei. Avocatul afaceristului, Veaceslav Lîci sustine ca nu este o problema faptul că numele în pașaportul ucrainean nu coincide cu cel moldovean.

„Nu înțelegem de ce SBU considera ca pașaportul său este unul fals. Acesta a fost emis în 2002, când el a decis să adopte numele soției sale.

Pașaportul se afla în baza de date, deci el este un cetățean al Ucrainei cu numele de Veaceslav Kobolev „- a spus Lîci pentru ziarul Adevărul european.

Avocatul a recunoscut că deținutul este și cetățean al Republicii Moldova, iar în toate actele sale moldovenesti el este mentionat drept Veaceslav Platon.

Sursa Adevărului european din SBU a declarat că pașaportul este într-adevăr în baza de date a pașapoartelor, dar că Platon a obținut în mod ilegal acest act, fără a dobândi cetățenia.

Amintim, marți dimineața, SBU l-a arestat în Ucraina pe omul de afaceri moldovean Veaceslav Platon, suspectat de implicare în furtul a circa 1,5 miliarde de dolari din trei banci moldovenesti.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top