Khajimba RaulDupa peste 20 de ani de pseudo-independenta si patronaj din partea Moscovei, Abhazia recunoaste ca este un esec economic. Potrivit presedintelui auto-proclamatei republici caucaziene, Raul Khajimba, in Abhazia nu funcționează niciun sector al economiei, nici macar și în regim minimal.

Trebuie să facem eforturi mari pentru a ne asigura că la buget sunt incasate taxe și alte plăți, probleme foarte acute avem in sectorul energiei si al utilitatilor,” – a mai spus Khajimba, citat de Tass.

În opinia sa, situatia este o consecință a faptului de mai mulți ani nu s-a întreprins niciun efort pentru dezvoltarea țării.”

Acum, declara Khajimba, organelor de urmărire penală sunt implicate activ în cadrul unei anchete care sa investigheze încălcările comise de către diverse organizații„, inclusiv în ceea ce privește cheltuirea fondurilor alocate de către Federația Rusă. Șeful „republicii” este sigur cei responsabili vor fi pedeapsiti potrivit legii„.

In perioada 2010-2012, Abhazia a primit de la Rusia subventii de 200 milioane de doalri, iar in 2013-2014 18 milioane de dolari.
Situatia economica dezastruoasa a micii republici caucaziene probabil a fost ultimul argument in predarea „independentei” in mainile rusilor. Pe 24 noiembrie a.c., Rusia si Abhazia au semnat un nou tratat de alianta si parteneriat strategic, despre care guvernul georgian a declarat ca este o anexare de facto a republicii autonome abhaze
.

georgia harta

Abhazia și-a declarat independența față de Georgia în anul 1992. Războiul de independență s-a soldat cu numeroase victime între 1991-1994, perioada in care populatia republicii autonome s-a injumatatit (de la peste 500.000 de oameni, la 225.000de oameni). În august 2008, armata georgiană a încercat să recâștige controlul asupra Abhaziei, fapt ce a determinat intervenția rapidă a forțelor militare ruse, georgienii fiind nevoiți să se retragă în numai 6 zile. Pe 26 august 2008, președintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că guvernul de la Moscova recunoaște oficial independența celor două republici separatiste din Georgia, Osetia de Sud și Abhazia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top