Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) a comentat acuzațiile președintelui rus, Vladimir Putin, care a declarat la conferința sa anuală de presă că WADA și Comitetul Internațional Olimpic (CIO), „de dimineața pana seara se afla sub presiune, sunt intimidate“.

În răspunsul agenției anti-doping la cererea R-Sport se precizează: „WADA ia decizii obiective în cadrul misiunii sale de lider al mișcării mondiale comune pentru sport fără dopaj”.

Agenția anti-doping a subliniat că este o „organizație transparentă și neutră”.

„Deciziile sunt luate de către Consiliul fondatorilor, care este compus în proporție de 50% din reprezentanți ai sportului și 50% – reprezentanți ai guvernelor, și organizează întâlniri publice de două ori pe an“, – se arată în declarația WADA.

Amintim ca Vladimir Putin a spus că WADA și a CIO se afla sub presiune permanenta si ca acuzatiile la adresa sportivilor rusi de dopaj au legatura cu intimidarile la care sunt supuse cele doua organizatii. Putin a mai spus că fostul șef al laboratorului anti-doping de la Moscova, Grigori Rodcenkov, care a devenit informator WADA, „este sub controlul serviciilor speciale din SUA”.

Din cauza acuzațiilor de dopaj, sportivii ruși nu au fost admiși la Jocurile Olimpice de la Rio în 2016, iar lotul național al Rusiei a fost suspendat de la Jocurile Olimpice de Iarnă-2018. Sportivii ruși vor putea participa la Jocurile de Iarnă numai sub steag neutru si dupa ce vor fi suplimentar testati anti-doping.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Agenția Mondială Anti-Doping a răspuns acuzațiilor lui Putin

  1. bogdan spune:

    Cunoastem povestile tuturor diktatorilor si leaderilor comunisti ! Restul Lumii este raul absolut care ne persecuta si doar noi suntem cei buni si corecti ca desigur avem dreptate,luptam pt pace si bla bla bla ! Mai degraba daca toata lumea iti spune ca esti beat -mergi la somn…mai Putler

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top