Agenția americană anti-doping cere eliminarea sportivilor ruși din competiții din cauza refuzului  pentru experții WADA la datele laboratorului anti-doping din Moscova, trasnmite ESPN, cu referire la declarația șefului Agenției SUA (USADA), Travis Tygart. El crede că Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) ar trebui să nu mai încerce să intre în voia Rusiei.

La sfârșitul lunii decembrie, a devenit cunoscut faptul că grupul de experți WADA a obținut acces la laboratorul anti-doping din Moscova, dar nu a reușit să extragă date din Rusia. S-a raportat că, în procesul de extragere a datelor, autoritățile ruse au cerut ca experții să utilizeze echipamente certificate în Rusia.

Experții WADA pregătesc un raport care va decide dacă Agenția rusa antidoping (RUSADA) va fi restabilita în drepturi. O reuniune specială a comisiei pe această temă este programată pentru 14-15 ianuarie.

În luna septembrie a anului trecut, WADA a restabilit calitatea de membru al RUSADA după aproape trei ani de descalificare, cauzată de scandalul privind programul de doping în Rusia. Cu toate acestea, RUSADA trebuie să îndeplinească o serie de condiții, dintre care una este accesul WADA la laboratorul anti-doping de la Moscova, precum și la sistemul său de date și testele doping, sigilate din 2015.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Agenția SUA Anti-Doping cere WADA eliminarea sportivilor ruși din competiții

  1. bogdan spune:

    Ei sa intre in competitia : Din care iese un salam mai bun si costita afumata !

  2. bogdan spune:

    Este incredibil cum unii inca mai dau o urma de credit banditilor drogati din kremlin ! Aia nu au nici o legatura cu sportul si sportivitatea ! Porcia nu are ce cauta in competitiile cu noi cei din Lumea Civilizata ! Ei nu pot intelege normalitatea, democratia si civilizatia ! Se afla in urma noastra cu cel putin 5 secole pe scara Istoriei si se comporta ca atare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top