Loviturile lansate în Siria de coaliția internațională condusă de Statele Unite ale Americii sunt un „act de agresiune” împotriva celor mai eficiente forțe în lupta împotriva organizației jihadiste Statul Islamic (SI), a denunțat miercuri șeful diplomației ruse Serghei Lavrov, relatează AFP.

‘Este un act de agresiune care încalcă suveranitatea și integritatea teritorială a Siriei și care este îndreptat, voit sau nu, împotriva celor mai eficiente forțe de pe teren în lupta împotriva teroriștilor’, a declarat ministrul de externe rus în cadrul unei conferințe de presă.

‘Bineînțeles, suntem îngrijorați’, a adăugat reprezentatul țării care a atacat Ucraina, a anexat  teritoriu si finanteaza un razboi nedeclarat în Donbas.

Amintim, în iunie 2015, Adunarea Parlamentară a Europei (APCE) a adoptat o rezolutie in care declara Rusia „țară agresor”.

Coaliția internațională condusă de Statele Unite ale Americii în Siria a atacat din nou marți seara forțe proguvernamentale din Siria, în apropiere de orașul Al-Tanaf, nu departe de frontierele irakiană și iordaniană. Este a doua lovitură a Statelor Unite împotriva combatanților respectivi, după cea din 18 mai, condamnată ferm de Rusia și Siria.

‘În ciuda avertismentelor anterioare, forțele pro-regim au intrat în zona convenită de atenuare a conflictului cu un tanc, artilerie, arme antiaeriene, vehicule tehnice înarmate și peste 60 de soldați”, a comunicat coaliția condusă de SUA. Aceeași sursă a precizat că Statele Unite au avertizat de mai multe ori înaintea atacului aerian, printr-o linie telefonică directă cu Rusia. Apoi, aviația americană a distrus două piese de artilerie, o armă antiaeriană și a avariat tancul.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

90 Responses to Agresor în Ucraina, Rusia se erijează în apărător al suveranității Siriei

 1. rsumy spune:

  @Vadim Rotari (FB)
  Deocamdată trebuie „rezolvați” mujicii.
  Apoi, mai vedem.

  „Dușmanii dușmanilor mei, prieten îmi este!”
  🙂

 2. Ipocrizia rusa spune:

  Masacrul de la Fântâna Albă. Cum au fost omorâţi 3.000 de români, la graniţa cu România, pe 1 aprilie 1941, de Paşte

  3.000 de români din Bucovina au murit pe 1 aprilie 1941, seceraţi de mitralierele ruşilor. Pentru că au vrut să părăsească teritoriul ostil ocupat de Armata Roşie şi să revină la patria mamă de care fuseseră dezlipiţi forţat, românii au plătit cu viaţa şi au sfârşit aruncaţi în gropi comune.

  În 1940, în urma Pactului Ribbentrop-Molotov, România a fost nevoită să cedeze Uniunii Sovietice nordul Bucovinei şi Basarabia. Aproximativ 3 milioane de români s-au trezit pe pământ străin. Teritoriul a fost ocupat de Armata Roşie şi sovieticii un instaurat un regim de teroare în care românii erau pedepsiţi pentru simplu fapt că aparţiuneau naţiei române. Mulţi dintre bucovineni s-au văzut separaţi pentru totdeauna de familiile lor rămase în România. 
   
  Cei mai mulţi dintre românii ocupaţi de ruşi au avut un singur vis: să-şi întregească familiile şi să se întoarcă acasă. 3000 dintre ei au pornit pe 1 aprilie 1941, chiar în ziua de Paşte către România, convinşi că vor putea trece graniţa nestingeriţi. Au plătit aspiraţia la libertate cu preţul vieţii.
   
  Un masacru orchestrat
   
  Se spune că masacrul de pe 1 aprilie 1941 a fost unul orchestrat de ruşi. Agitatorii sovietici a împânzit în preajma Paştelui zvonul că se vor deschide graniţele cu România şi bucovineni vor putea trece nestingheriţi către patria mamă. Aproximativ 3000 de români din mai multe sate de pe valea Siretului au plecat, pe jos, în ziua Paştelui către graniţa. Îmbrăcaţi în alb, încolonaţi cu preoţi în faţă, purtând icoane şi steaguri au plecat către România, dar s-au oprit la  doi kilometri de frontieră, în localitatea  Fântâna Albă, unde ruşii i-au aşteptat cu mitralierele NKVD.
   
  “Peste sate se abătuse teroare bolşevică. Dacă nu făceai cârdăşie cu noii stăpâni, erai pierdut. În aceste condiţii insuportabile, o parte din populaţia română a ţinutului a hotărât să fugă din ţară ca să scape de prigoană. La 1 aprilie 1941, câteva mii de români, chemaţi de dorul libertăţii, au pornit paşii spre Fântâna Albă, la frontieră. Dar pentru mulţi acest drum a fost fără întoarcere. Eram şi eu, împreună cu fratele mai mare, printre ei. Am fost martor ocular şi am văzut cum s-au desfăşurat lucrurile. A fost un adevărat masacru, un genocid”, povesteşte Gheorghe Mihailiuc, unul dintre supravieţitorii masacrului din 1 aprilie 1941, în cartea ”Dincolo de cuvintele rostite”.

  ”Era un adevărat iad de la pământ până la cer”
   
  Pe 1 aprilie 1941, la doi kilometri de graniţa cu România, femei, bărbaţi sau copii a fost cu toţi seceraţi de gloanţe într-un  cumplit masacru. Foarte puţini au supraveţuit dezastrului pentru a mai putea povesti coşmarul.”Ucigaşii au aşteptat cu degetul pe trăgaci până când mulţimea a ieşit la luminiş. Era o acalmie prevestitoare de rele. Paşii greoi îi purtau pe oameni spre un sfârşit fatal. Tricolorul din faţa coloanei flutura mândru, demonstrând dragostea de neam şi ţară a românilor Bucovineni. Deodată, liniştea a fost spartă de groaznicul glas al armelor. Zgomotul morţii s-a răspândit, hăt, departe peste codri. Cineva din mulţime a strigat: «La pământ!». Şuvoiul neîntrerupt de foc ne ţinea culcaţi, cu respiraţia curmată. În acea stare de încremenire, un bărbat din primele rânduri a strigat peste puterile sale: «Înainte, fraţilor, ei nu vor cuteza să ne omoare!». Dar chiar atunci a început măcelul. (…)Era un adevărat iad de la pământ până la cer. Întregul câmp era o spaimă, oamenii cădeau ca frunzele de brumă.”, mai spune supravieţuitorul masacrului în cartea sa.
   
   
  Cei care n-au murit seceraţi de gloanţele mitralierelor au avut parte de un sfârşit şi mai cumplit. Răniţii au fost legaţi de cozile cailor şi târâţi în chiuri până la moarte. Cadavrele românilor au fost aruncate în gropi comune care, se pare, fuseseră săpate dinainte.  Unele victimele au fost îngropate de vii. Alţi români, prinşi la Fântâna Albă au fost arestaţi şi supuşi unor torturi cumplite.Au sfârşit într-o groapă comună dintr-un cimitir evreiesc peste care ruşii au aruncat var stins.
   
  13.000 de români deportaţi după 1 aprilie 1941
   
  După masacrul de la Fântâna Albă, ruşii au declanşat o operaţiune vastă de represalii împotriva românilor din Basarabia şi Bucovina. În luna iunie 1941, peste 13.000 de români au fost ridicaţi din casele lor şi deportaţi în  Siberia şi Kazahstan. Foarte puţini au supravieţuit. Ca urmare a regimului opresiv al ruşilor, românii din Basarabia şi Bucovina s-au împuţinat considerabil.   Potrivit statisticilor oficiale, populaţia românească a regiunii Cernăuţi a scăzut cu 75.000 de persoane între recensământul românesc din 1930 şi primul recensământ Sovietic în 1959. S-a spus că ruşii au avut un program intenţionat de exterminare a românilor. Sângerosul 1 aprilie 1941 nu fost recunoscut niciodată de regimul sovietic.
   
  La Fântâna Albă, locul masacrului, abia în 2000 autorităţile ucrainiene au permis pentru prima dată, abia în anul 2000,  oficierea unei slujbe religioase, în memoria celor 3000 de români morţi în drumul lor către România.
   

  • Catun spune:

   Ca rusnac asa reactionezi fata de patimile poporului roman. Asta sunteti voi.

   • Ivan spune:

    Cine vorbea de patimile poporului roman….unul care e demagog profesionist,……..te mai dedai si la treburi urate…..de ce iti place sa te travestesti…?

 3. Ipocrizia rusa spune:

  Tovarase YTZIK, Eu nu cred ca cineva poate fi atat de lipsit de inteligenta si cultura precum esti tu. E imposibil sa fii altceva decat un troll rus. Cum poti tu sa spui ca Rusia nu a facut de-a lungul istoriei altceva decat sa se apare, neatacand niciodata prima? Cum poti sa spui ca „stii tu” ca rusii nu au lasat in urma o dara de jafuri si violuri. Ca au stins lumina si au adus, in colaborare cu taica-tu, cel mai negru comunism din estul Europei. Trebuie sa fii retardat ca sa negi istoria. Ai ajuns sa-l ridici in slavi pe Stalin, unul din cei mai mari criminali ai istorie. A ucis milioane, inclusiv de rusi. De asta nu am nici cea mai mica indoiala ca esti un propagandist rus.

 4. YTZIK spune:

  Pa’ tine vad ca te deranjeaza la culme armata rusa din Transnistria ,da aia a imperiului malefic ,mincinos si criminal rican care-si cara catrafusele in restul moldovei nu te deranjeaza ?? Fraiere !! O sa fie bairam si va calca pe toti caciularii in chishoare ,asta nu e bai ?? Ati putut trai atata amar de vreme in pace cu ei si acum aduceti armate straine impotriva lor ?? Apoi ve-ti plange iara cat de rai au fost rusii cu voi ?? Pai ar trebuii sa se bucure ca ii tradati si va aluturati dusmanilor lor ??

  • Catun spune:

   Papusa Ytznik, in primul rand esti un mincinos. Cum poti sa zici ca am trait in pace cu agresorul care ne-a rusificat si care ne-a facut razboi civil cand ar fi trebuit sa se care in 1991? De grupul Ilascu si de patriotii care au luptat impotriva rusilor din Transnistria nu stiai? De crime, violuri, deportari, talharii, nationalizari, discriminari de limba, religie, cultura, etnie te faci ca nu stii? Mai rai decat rusii n-au fost nimeni.

   Nu-mi place nicio armata straina in Moldova si nici in Romania. Daca v-ati fi carat din Moldova nu mai chemam americanii la Kogalniceanu, ca nu Iranul e dusmanul Romaniei, ci tara pe care o reprezinti aici.

   Insasi prezenta voastra aici dovedeste agresivitatea Rusiei fata de poporul roman.

   • YTZIK spune:

    Pai frate iartama dar eu chiar nu am cunostinte de pogrome interetnice cat timp rusii erau prezenti aici la noi in romania !! De futinguri stiu ,ele au fost ,dar violuri e mult spus !! Fetele care nu s-au vrut cordi cu rusii au stat cuminti in banca lor si nu au fost regulate !! Erau multe vaduve ,multe cu barbatii plecati pe front si erau destule care s-au cordit si cu nemtii si cu rusii ,insa aici la noi nu au fost cazuri de violuri nici cu nemti si nici cu rusi !! Intradevar rusii erau putin mai indisciplinati ca nemtzii in privinta bauturii dar nu s-au intamplat excese !! Eu cred ca si in cazul moldovei ,acum sunt multe exagerari si mistificari care sa-i denigreze pe rusi ,dar moldovenii nu au fost asa de putin impreuna cu ei ca romanii !! Moldovenii chiar au o istorie comuna cu ei si au reusit sa se formeze ca un popor omogen ,pentru ca ei sunt amestecati cu rusii !! Dushmania asta artificiala si atatzarea urii va face rau tuturor in egala masura si in atmosfera din asta nu va fi nici pace si nici progres ,singurul interes servit va fi doar cel rican de dominatie mondiala !!

    • Catun spune:

     Asa cum „nu stiai” ca Rusia a invadat Ucraina tot asa nu stii despre odioasa ocupatie sovietica (vezi masacrul de la Fantana Alba). N-ai avut parinti, bunici care sa-ti povesteasca experienta lor cu rusii, foametea ce-a urmat din cauza lor.
     N-ai nicio treaba cu istoria recenta si cu experienta poporului roman aflat sub bocanc sovietic.

     Rusia a incercat sa forteze formarea poporului moldovenesc rusificat. Rusii au constituit o clasa privilegiata care la ora actuala nu reprezinta mai mult de 10%. „Omogenizarea” de care zici nu e cauzata neaparat de unirea cu alogenii rusi, ci e din cauza politicii agresive de rusificare practicate de pe timpul tarilor pe pielea populatiei romanesti. Etapa cea mai agresiva a fost cea sovietica.
     Stalinismul a creat o indiferenta in mentalitatea populatiei romanesti fata de valorile romanesti. Deseori am auzit acuzatia mincinoasa ca Romania a abandonat Basarabia, dar niciodata n-a fost asa. Basarabia e Romania, fie ca vrea Rusia, fie ca nu vrea Rusia!

     • YTZIK spune:

      Rusia nu a invadat nici o ukraina !! Ukraina e un teritoriu rusesc si basta ! Iar ukraina odata cu intrarea masiva in vrie a imperiului rican va revenii singura la patria mama !! Europa e in dezagregare ,imperiul rican fura germania si korea cu amenzi si sparge pushculita statelor din golf !! Ukraina nu e bine situata si nici bine condusa de oligarhii hotzomani !! Moldova are nevoie de resurse si ajutor financiar ,romania e prea firava ca sa o ajute,iar nemtii dupa divortul de imperiul rican nu vor mai da moka munca lor la toti cioflengarii paraziti obisnuiti cu intinsul mainii si cu shmecheria !! Vor veni vremuri grele cand obtiunea cu revenirea la rusia va fi foarte atractiva !! Dupa ce vor defrisha toate padurile si vor cara tot aurul si la noi in bantunistanu’ mioritic vor taia macaroana !! Noi fara industrie ,fara agricultula si fara nimic ,cu tzara secatuita pana si de paduri ,ne vom putea vinde ca slugi la straini ,cei care pot munci ,ca restul …Dumnezeu cu mila !!

     • Catun spune:

      Papusa, cine esti tu de te apuci sa stabilesti ca Ucraina e teritoriu rusesc? Asta e paranoia.

     • YTZIK spune:

      Sunt exact cine esti si tu care „STABILESTI'” ca e al marionetelor naziste ale ricanilor !!

     • YTZIK spune:

      In rationamentul asta cei mai „PARANOICI ” sunt ricanii ,ca ei „STABILESC” ca totul li se cuvine lor !! Ii spun …”GLOBALIZARE” !!

     • Catun spune:

      Papusa Ytznik, n-ai inteles ca eu nu reprezint altceva decat pe mine. Ce sa stabilesc eu?
      Rusia ta a stabilit ca Ucraina e o tara prin tratatele internationale. Acum Rusia se contrazice singura.

     • Catun spune:

      Papusa Ytznik, te intreci cu minciunile. N-am zis nicaieri ca Ucraina e a americanilor.

      Din lipsa de idei in a minti, imi atribuiti afirmatii pe care nu le-am facut.

    • Ipocrizia rusa spune:

     Ucraina e teritoriu rusesc? Pai pana acum doua zile spuneai ca nu sunt militari rusi pe acolo, ca ucrainienii sunt nazisti. Cum stabilesti tu, betivul satului, ca Ucraina e teritoriu rusesc? Nici macar Rusia nu a spus asta niciodata. dar vine troll-ul rus, si sub nick-ul lunar, iti spune povesti siberiene.

    • Ipocrizia rusa spune:

     Ucraina este un stat independent, recunoscut de Rusia inclusiv prin Tratatul de la Budapesta mai trolule. Nu o spun eu, nu o spune Catun, o spun tratatele internationale, semnate si de Rusia.

  • Ipocrizia rusa spune:

   Tovarase YTZIK, Eu nu cred ca cineva poate fi atat de lipsit de inteligenta si cultura precum esti tu. E imposibil sa fii altceva decat un troll rus. Cum poti tu sa spui ca Rusia nu a facut de-a lungul istoriei altceva decat sa se apare, neatacand niciodata prima? Cum poti sa spui ca „stii tu” ca rusii nu au lasat in urma o dara de jafuri si violuri. Ca au stins lumina si au adus, in colaborare cu taica-tu, cel mai negru comunism din estul Europei. Trebuie sa fii retardat ca sa negi istoria. Ai ajuns sa-l ridici in slavi pe Stalin, unul din cei mai mari criminali ai istorie. A ucis milioane, inclusiv de rusi. De asta nu am nici cea mai mica indoiala ca esti un propagandist rus.

   • Catun spune:

    In Rusia asa le este toata istoria. Ei nu-si recunosc faptele malefice pentru ca regimul le stabileste ce e bine si ce e rau.

  • Ipocrizia rusa spune:

   Crimele comise de RUSI în România după 23 august: femei împuşcate în cap sau călcate cu camionul de sovietici, execuţii mafiote, violuri

   Crimele comise de RUSI în România după 23 august: femei împuşcate în cap sau călcate cu camionul de sovietici, execuţii mafiote, violuri
   13 decembrie 2015 ISTORIE, NOUTATI

   Un număr impresionant de crime, jafuri şi violuri, comise asupra populaţiei civile, au lăsat în urmă trupele sovietice care au tranzitat sau au staţionat în vestul ţării, după 23 august 1944. Arhivele judeţului Hunedoara păstrează sute de documente de anchetă şi plângeri privind infracţiunile grave comise de ostaşii Armatei Roşii în cei trei ani în care au ajuns în judeţ. Multe dintre ele au rămas nepedepsite de autorităţi

   Timp de trei ani, începând cu toamna anului 1944, trupele sovietice au tranzitat şi au staţionat, în anumite intervale, în vestul României. În perioada în care s-au aflat în judeţul Hunedoara, soldaţii ruşi le-au lăsat localnicilor amintiri înfiorătoare. Au ucis zeci de oameni nevinovaţi, au fost acuzaţi de sute de acte de violenţă, de tâlhării, accidente mortale, furturi şi violuri. Un număr impresionant de plângeri depuse de români împotriva sovieticilor au ajuns la Parchetul Tribunalului Deva. Multe au rămas nesoluţionate, una dintre cele mai întâlnite motivări fiind faptul că autorii infracţiunilor nu au putut fi identificaţi, în afară de faptul că erau soldaţi ruşi.
   EPISODUL 1: DISPĂRUŢI FĂRĂ URMĂ
   O sesizare a Postului de Jandarmi din Brănişca, adresată Parchetului de pe lângă Tribunalul Deva arăta cum a fost ucisă soţia unui localnic din Brănişca, pentru că s-a opus soldaţilor ruşi care au vrut să întreţină relaţii sexuale cu ea. „Raportăm că în noaptea de 13 septembrie 1944, pe la orele 23, doi soldaţi sovietici înarmaţi au intrat în locuinţa lui Nistor David, din cătunul Bejan, comuna Târnoviţa, unde au cerut mâncare şi ţuică. După ce s-au turmentat de băutură, au sărit să îşi bată joc de femeia acestuia, anume Petruţa, de 37 de ani, care se ascunsese în grajd, şi opunându-se violenţei acestor bărbaţi au împuşcat-o pe loc cu un foc de armă în cap, mortal. Cazul a fost adus la cunoştinţă de soţul victimei. Sovieticii, după ce au comis crima, au dispărut“, informa şeful de post, plutonier Ilca, în notificarea adresată Parchetului.
   Într-un alt dosar, jandarmii din satul Făgeţel au comunicat Parchetului că o tânără de 20 de ani a fost împuşcată în piept cu trei gloanţe, de un soldat care încercase să o violeze. „În apropiere de un pârâu, femeia a fost ajunsă din urmă de soldat, care a încercat a o silui. Văzând că victima se împotriveşte, a ucis-o“, se arată în rechizitoriul păstrat la Arhivele judeţului Hunedoara.
   EPISODUL 2: MOARTE ÎN PĂPUŞOI
   Ileana Dobrei, o femeie de 23 de ani, a trecut la rândul ei prin momente cumplite, după ce a fost agresată de doi militari ruşi, în locuinţa sa din Câinelul de Jos. Femeia era căsătorită şi avea doi copii, iar soţul ei se afla pe front.
   „În ziua de 3 octombrie 1944, când începea să se întunece, au intrat la mine în casă doi sovietici, dintre care unul ofiţer şi unul soldat. Ofiţerul avea arma cu el şi venind lângă mine a spus că are nevoie de hazaică (n.r. – femeie) şi să mă culc cu el. Cum eram singură în casă, cu doi copii, dintre care unul de 3 ani şi altul de 5 luni, bărbatul meu fiind concentrat, am început să strig după ajutor. Întrucât am văzut că ambii erau beţi, mi-am luat copiii şi am fugit în grădină. În acest timp, nefiind nimeni în casă, am auzit o împuşcătură, iar apoi au ieşit şi soldaţii din casă. Eu crezând că lucrurile s-au liniştit, m-am întors în casă împreună cu copiii mei, însă la scurt timp au sosit din nou cei doi soldaţi ruşi. Ofiţerul s-a trântit în pat, iar celălalt soldat a ieşit afară. La strigătele mele a venit Dionisie Pârva, iar ofiţerul, când l-a văzut, i-a pus arma în piept şi l-a ameninţat că-l împuşcă, deoarece el are treabă cu hazaica“, declara femeia, în timpul audierilor de la Parchet. Tânăra afirma că alţi localnici au intervenit în ajutorul ei, implorându-l pe ofiţer să o lase în pace, însă militarul a continuat să o ameninţe cu arma. Unul dintre vecinii femeii l-a scos afară. La puţin timp, declara femeia, sovieticul a fost găsit legat de un copac, după ce fusese snopit în bătaie de persoane necunoscute.
   Ofiţerul rus a fost dezlegat şi culcat apoi în casă, iar între timp au fost anunţaţi jandarmii. Câteva ore mai târziu, a fost găsit cadavrul soldatului care îl însoţise, într-un lan de porumb. Bărbatul fusese înjunghiat în stomac de persoane neidentificate.

   EPISODUL 3: SÂNGE PE RINGUL DE DANS
   De o soartă cruntă a avut parte soţia altui hunedorean, în timpul unei petreceri cu ocazia anului nou, la care au apărut neinvitaţi mai mulţi soldaţi ruşi. Femeia, din Zam, a fost împuşcată mortal, de ruşi, în locul de dans. „În seara zilei de 30-31 decembrie, mă aflam şi eu împreună cu soţia mea, Leontina, în localul domnului Popescu Ioan din Zam, unde era organizată o serbare urmată de dans, la care au participat mai mulţi locuitori din comuna noastră şi din alte comune, printre care au venit şi şase soldaţi sovietici de la Telefoane Zam, Ilia şi Vărădia. La un moment dat, în timpul dansului, s-a ivit un scandal între cei şase soldaţi sovietici şi tinerii din comuna Zam, de unde mai departe s-au apucat la bătaie, terminându-se cu focuri de armă trase de soldaţii sovietici, care cu primul foc ce l-au tras au lovit-o pe soţia mea. Voind a-i da ajutor, am fost împiedicat de cei şase soldaţi sovietici, care m-au lovit şi pe mine şi mi-au pus arma în piept voind să mă împuşte. Am reuşit să fug într-o sală din dos“, declara Ioan Tocoi, soţul femeii.

   Potrivit relatării acestuia, scandalul s-a iscat de la faptul că, după ce femeia a fost aleasă regina balului, soldaţii sovietici nu au mai vrut să lase niciun român să danseze cu ea.
   EPISODUL 4: EXECUŢIE ÎN STIL MAFIOT
   Doi militari ruşi neindentificaţi au fost acuzaţi de asasinarea unui căpitan român, pentru a-i fura maşina. Într-o notă trimisă de Legiunea de Jandarmi Hunedoara, către Parchet, erau precizate următoarele: „Raportăm că în ziua de 24 octombrie 1944, între orele 19:30-20.00, căpitanul Sârbu Ioan, cu şoferul Anghel Constantin, mergând cu maşina Pontiak, culoare închisă, pe direcţia Deva-Sebeş, au luat cu ei de la postul de control rus, din marginea Devei, doi ofiţeri ruşi. La trei kilometri de oraşul Deva, ofiţerul român a fost împuşcat în ceafă, mortal, iar la podul Strei-Simeria, a fost aruncat în apa Streiului. Şoferul a fost dus cu maşina în direcţia Sebeş, iar în apropierea Orăştiei, a fost dat jos, dându-i-se suma de 4.000 de lei, iar maşina a dispărut cu cei doi ofiţeri ruşi. Ofiţerii ruşi au declarat şoferului că merg în Ucraina. Am luat măsuri pentru pescuirea cadavrului şi cercetarea cazului“, informa comandantul de legiune lt. colonel Lovin, în declaraţia dată anchetatorilor.
   Accidente provocate de ruşi, clasate
   Zeci de accidente în care au fost implicate maşini de armată, conduse de sovietici, au fost înregistrate pe teritoriul Hunedoarei, după 1944. Unele s-au soldat cu tragedii colective, însă de cele mai multe ori, dosarele erau clasate, pe motiv că şoferii vinovaţi nu erau identificaţi. Un proces verbal înregistrat de Parchet în 9 octombrie 1944, ora 12.00, de Comisariatul de Poliţie Orăştie prezenta accidentul mortal suferit de o adolescentă din Orăştie, lovită de un camion militar rus.

   „După comiterea accidentului, şoferul maşinii ruseşti care era îmbrăcat în uniformă militară a oprit maşina, a coborât şi luând-o pe accidentată de pe marginea drumului a aşezat-o pe trotuar, după care a plecat mai departe cu maşina”, relata o martoră, adăugând că nu reţinuse numărul maşinii. Părinţii fetei ucise nu au putut formula nicio pretenţie, întrucât maşina nu a putut fi identificată.
   „Cu toate investigaţiunile şi cercetările făcute de noi nu s-a putut identifica maşina militară rusă, acest fapt datorându-se marei treceri de circulaţiune militară rusă prin acest oraş şi faptului că accidentul s-a produs înspre marginea oraşului în timp ce autocamionul ieşea din oraş”, informa Parchetul Tribunalului Deva. „

   Cum au ajuns soldaţii sovietici în Hunedoara
   Potrivit cercetătorului Dan Simion Grecu, militarii sovietici s-au aflat pe teritoriul judeţului Hunedoara în trei circumstanţe. În lunile septembrie-decembrie 1944, judeţul Hunedoara a servit drept punct de trecere pentru unităţile militare, venite de pe frontul din Moldova, prin Craiova şi judeţul Gorj. Intrarea lor a avut loc din Gorj pe Valea Jiului, prima unitate sovietică a fost semnalată la orele 7.00 ale zilei de 10 septembrie 1944 la Livezeni (fiind vorba de coloane motorizate aparţinând Corpului 18 Tancuri) şi la Petrila.
   În după-masa aceleiaşi zile, capetele de coloană ajunseseră deja în zona Haţegului. Din Valea Jiului, trupele sovietice s-au deplasat pe liniile de comunicaţii ale judeţului, spre fronturile de luptă, astfel: de la Haţeg spre Caransebeş şi frontul din Banat, de la Săcămaş prin Zam, spre frontul de la Arad, iar prin Brad, spre frontul din Nordul Ardealului. Câteva unităţi s-au deplasat şi prin Orăştie, spre Sibiu, tot spre frontul ardelean.
   „Aşadar, judeţul Hunedoara a fost în acele luni ca un fel de placă turnantă pentru unităţi ale Frontului 2 Ucrainean, grosul fiind format de Armata 27 şi Armata 53 Sovietică. Teritoriul judeţului Hunedoara a fost exclusiv de tranzit, nu au existat confruntări militare. Ca idee generală, autorităţile româneşti au fost în mare parte prinse nepregătite pentru acest aflux masiv, mai ales din punct de vedere al aprovizionării“, a explicat cercetătorul Dan Grecu.
   AU PLECAT LA SFÂRŞITUL LUI ’47
   A doua circumstanţă în care trupele sovietice au ajuns în vestul României şi au traversat din nou judeţul Hunedoara, potrivit specialistului, a fost cea care a urmat marii demobilizări a Armatei Sovietice din Germania după încheierea războiului (iunie-iulie 1945), atunci când trupele sovietice au traversat din nou judeţul, de astă dată dinspre vest spre est, în majoritate pe Valea Mureşului.

   CUM SE PROCEDA ÎN CAZUL INFRACŢIUNILOR
   Pentru că Marele Stat Major primea un număr prea mare de reclamaţii, s-a hotărât în octombrie 1944 ca, ulterior, toate reclamaţiile şi informaţiile privind incidente dintre trupele sovietice şi instituţii, autorităţi sau populaţia civilă să fie comunicate direct ministrului Ion Christu, preşedintele Comisiei Române pentru Aplicarea Armistiţiului (CRAA), iar Marele Stat Major să fie informat numai asupra cazurilor de omucideri şi ridicări ilegale de autovehicule.
   Datele oficiale arată că între 10 septembrie şi 31 octombrie 1944, în întreg judeţul Hunedoara au fost omorâţi şi grav răniţi 12 ofiţeri şi soldaţi sovietici. „Comandamentul Militar Sovietic din Deva îi mustră cu nemulţumire pe români pentru faptul că până azi nu s-a descoperit de organele poliţieneşti şi jandarmereşti niciun făptuitor. Comandantul Sovietic susţine că criminalii sunt acoperiţi de anumite organe de poliţie şi jandarmerie care nutresc sentimente potrivnice naţiunilor unite“, se arată într-un alt document, de la Arhivele Naţionale, cercetat de istoric. În acelaşi timp, la data de 19 decembrie 1944 pe teritoriul rural al judeţului se înregistrau 13 români omorâţi de sovietici, între care un căpitan, un subofiţer şi 3 soldaţi români. Crime au avut loc şi în perioada următoare.
   Infracţiunile erau cercetate de organele româneşti (Poliţie, Jandarmerie) în colaborare cu reprezentantul Comandamentului Sovietic din Deva sau al Comisiei Aliate de Control. În unele cazuri, afirmă Dan Grecu, atunci când organele sovietice permiteau cercetarea penală, dosarul se înainta Parchetului local (Deva, Haţeg), de unde putea ajunge la Curtea Marţială Sibiu sau la alte instanţe. „Au fost situaţii în care sovieticii au împiedicat orice fel de cercetări ale românilor, ridicându-şi făptaşii şi ducându-i în direcţie necunoscută, fără ca rezultatul cercetărilor să mai fie comunicat românilor. De asemenea, au fost şi rare situaţii de procese expeditive, publice, instrumentate de sovietici, cu sentinţe capitale executate pe loc. Au fost doar două cazuri, unul cu făptaşul român, unul sovietic“, a precizat Dan Simion Grecu. A fost cazul ucigaşului unei femei, un soldat sovietic care şi-a împuşcat victima, după ce aceasta nu a vrut să întreţină relaţii sexuale cu el. Bărbatul a fost împuşcat, la ordinul superiorului său, chiar în faţa familiei decedatei, afirma Dan Grecu.

   • Ivan spune:

    Bai Ipocritule !!! Nu-ţi adapta discursul după ce interesele tale meschine !! Te mânjesti pe mâini doar că să iti iei partea. Din cauza unora ca tine traim într-o lume mizerabilă şi egoistă dusa la extrem. Iei adevaruri istorice si te folosesti de ele , demagogule…..In acele vremuri de restriste toata omenirea era nenorocita, peste tot era teroare si durere….

 5. Ipocrizia rusa spune:

  Vadim Rotari – rusule, armata rusa din Moldova, banuiesc ca nu te deranjeaza. Ai pasaport romanesc, dar ti-ai bagat picioarele in istoria pe care trebuia sa o inveti pentru obtinerea lui. Banii sunt totul pentru tine. Ca moralitatea si patriotismul e pentru cei ocupati de voi.

  • YTZIK spune:

   Ok !! Explicami te rog incetutz acum ,dupa ce tragi adanc aer pi nas ca vad ca te ambalezi si trepidezi deja !! Tu fiind cine ?? Vreun mare patriot precis,dar de care fratele meu ?? Tiristorean ,Kishironean ,Romarlan ,Ukropian …de care ma ,ca ma disperi deja cu ricanismu’ tau ??

   • Catun spune:

    Papusa, iti pregatesti urmatorul atac la persoana?

    • Catun spune:

     Sau te mai cheama si Vadim Rotari??

     • YTZIK spune:

      Sunt curios din fire ,hai zi-mi de unde ai scos numele asta !! Te-ai intalnit cu unu’ in tren ?? Ai tras un biletel cu papagalul ?? Sau ai dat la plesca ,un nume acolo ? Daca ai proprietati telepatice sau vorbesti cu mortzii …nu te sfii !!! : ) : ) : ) ; )

     • Catun spune:

      Dupa mintea ta, doi oameni s-au luat de „Vadim Rotari” din intamplare.

     • YTZIK spune:

      Nu era „intamplare” ci erau cele doua nick-uri ale tale !! De shmecheria asta m-am prins din prima !!

     • Ipocrizia rusa spune:

      Draga YTZIK, sau mai bine Bula, ca aduci mai mult a …Bula. Ai trecut direct la un atac la persoana, nestiind nici macar despre cine si ce este vorba? Te-ai suparat tu pe cineva, asa, din senin, pentru faptul ca se adresa unei persoane pe care nici macar nu o cunosti? 🙂
      Esti „curios” din fire?. Nu dragul meu tovaras bolsevic. Esti doar prostalau! Uita-te sus pe pagina.

      …acum ca ai crescut, doar te joci! 🙂

     • Catun spune:

      Voi trolii Rusiei mi-ati adus toate acuzele si injuraturile posibile, doar pentru ca nu sunt de acord cu voi.

   • Ivan spune:

    Ai toata admiratia mea YTZIK…sa ai atata rabdare cu niste javre cu chip uman….sa stai sa raspunzi la toti ,,prostituatii” si la toti psihopatii……Bravo domnule…zdrazvaiste…:))))))

    • Catun spune:

     Mincinosule, e usor sa dai o replica, e mai greu sa dai un raspuns. Voi dati doar replici.

    • Ipocrizia rusa spune:

     Ai vazut? Cum suntem noi romanii „javre cu chip uman”. O spune un patriot rus! 🙂 Au spus-o de-a lungul a sute de ani de istorie, rusii. nu ar trebui sa fie o surpriza pentru noi romanii. 🙂

     • Ivan spune:

      :)))) Te crezi expert in denaturarea adevarului…..singurul lucru real este faptul ca esti o ,,javra cu chip uman” ….nu mai incerca sa faci pe romanul ca nu iti iese….:)))))….

     • Catun spune:

      Mincinosule Ivan fata in fata cu ipocrizia ta.

      Dupa mintea voastra nu exista niciun roman aici, decat trolii lui Putin.

 6. Ipocrizia rusa spune:

  Vadim Rotari – macar tu recunosti ca faci propaganda de la Moskova! 🙂

 7. Ipocrizia rusa spune:

  Vadim Rotari, bai moldovene de origine rusa. Voi ati ocupat Basarabia si Bucovina, prin tratatul Ribbentrop-Molotov. Ia rasfoieste tu o carte de istorie, rusnacule. Moscova a rupt nu o data, bucatile astea din Romania.

  • YTZIK spune:

   Iar delirezi frate !! Nu stiu de unde ai scos numele asta ,poate dai in boabe de fasole !! Se prea poate !! Ca sa-ti mearga incearca si cu din alea chinezesti ca cu din astea ukrainiene cu gargaritza ,ai dat gresh : ) : ) Ar mai fi varianta cu boabe de papushoi ,cu barabule …smecheri diverse …nu te lasa …sunt mare fan : ) : ) : )

 8. Ipocrizia rusa spune:

  A ajuns propaganda rusa sa-l ridice in slavi pe Stalin, unul dintre cei mai mari criminali ai istoriei.
  Foametea cauzată de guvernului sovietic și de Stalin a ucist cca. 7 milioane de persoane. Se murea de foame pe strada. Copii, femei, batrani…. Holodomorul denumit și „genocidul ucrainean” a fost pus la cale de guvernul sovietic cu scopul distrugerii națiunii ucrainene ca factor politic și entitate socială. Iar trolii nostrii lauda ucigasi precum Stalin. El a omorat prin „lupta de clasa” alte milioane de rusi.
  Acum depinde ce urmaresc trolii. La acuzele aduse, de istorie, nu de altceva, trolii rusi ori il scuza pe Stalin, spunand ca nu este rus, ci georgian, ori il ridica in slavi. Depinde din ce directie bate vantul si de troll-ul in cauza.

  • Catun spune:

   In afara de Holodomor, lui Stalin i se socotesc peste 70 de milioane de victime. E cel mai mare criminal din istorie fata de care Rusia nu s-a dezis. A fost mult mai periculos decat Hitler, de aceea rusii degeaba il blameaza pe Hitler care e mort, daca-l tin in viata pe Stalin prin propaganda si politica de crime.

   • YTZIK spune:

    Bun !! Deci Hitler era „bun” ca si tu fiind nazist ca el vad ca nu zici nici un cuvant rau despre el !! Ia zi magalaule ,au existat lagarele de exterminare germane in care au fost ucisi 100 de milioane de evrei ?? Hai zi repede ,ca vreau sa fac un denuntz impotriva unui nazist !!

    • Catun spune:

     Potoleste-te, papusa. Putin de aia va invie nazismul in Europa, ca sa va tina de poveste, dar si ca sa nu luptati impotriva stalinismului care a facut mai multe ravagii.

     Ti se pare de undeva ca sunt fan Hitler? Nu tot voi m-ati facut israelian si m-ati acuzat ca scriu la comanda lui Soros dupa cum scrieti voi la comanda preaiubitului vostru Putin?

     • YTZIK spune:

      Si nu esti nici nazist ,nici de-a lui Soros,si marmota invelea …ciocolata !! : ) 🙂 : ) : )

     • Catun spune:

      Papusa, orice acuzatie trebuie demonstrata. Altfel se dovedeste ca esti un mincinos.

     • YTZIK spune:

      Ok !! Atunci raspunde-mii ,au existat lagarele de concentrare unde au fost exterminati 100 de milioane de evrei ??

     • YTZIK spune:

      Nazistii nu pot raspunde la intrebarea asta !!

     • Catun spune:

      Vai de mine, ce raspund nazistii tocmai la intrebarea aceasta.
      Cine te-a facut asa destept, papusa? Gepeto?

     • YTZIK spune:

      Nu raspunzi ca nu poti !! Ocolesti mereu raspunsul !!

     • YTZIK spune:

      Tu de fapt nu recunosti holocaustul !! Asta e problema ta !! Esti un birlic nazist ,dintrun stat..nazist !!

     • Catun spune:

      Unde n-am recunoscut Holocaustul?

      La un moment dat era unul dintre colegii tai care nega Holocaustul. La cate teorii conspiranoice credeti si promovati nu ma mai mira nimic cu privire la ce numiti voi ca fiind adevar.

     • YTZIK spune:

      Ok !! Atunci inca odata ! Au existat lagarele de concentrare unde au fost exterminati 100 de milioane de evrei ??

     • Catun spune:

      Papusa, de ce oare nu dai cifra reala a evreilor care au fost ucisi in Holocaust?

      Oare pentru ca realitatea e un detaliu nesemnificativ la tine?

  • Ivan spune:

   Sa nu uiti de rolul suprem al evreilor in crearea, executarea si mentinerea comunismului in lume si in Revolutia Rusa, caci se pare ca este foarte putin cunoscut. Motivul este simplu: Influenta majora a evreilor sa nu se spuna nimic despre faptul ca ei, sprijiniti de organizatile evreiesti din toata lumea, nu doar au creat comunismul, ci l-au si dus spre realitatea sumbra in care se arata astazi.. Ei sunt motivul celei mai mari macelariri de oameni din istorie adica genocidul ucrainean…. Daca tot vorbim de Holodomor, hai sa vorbim cum trebuie mai Ipocrizia sulii…..Si la fel organizatiile astea au facut si pentru nazisti aceleasi servicii….

   • Catun spune:

    Bun, dar Stalin n-a fost evreu.

    • YTZIK spune:

     Stalin nu a fost evreu mai putza ?? Hai ca e tare asta !! Inseamna ca sau esti incult sau prost sau amandoua !!

     • Ivan spune:

      YTZIK….el este un ,,prostituat” nu a negat nimic din faptul ca este cur-cubeu ci dimpotriva……el isi doreste sa stea cu sufletul in rai si cu p…la in cur….Nu il vezi ca are numai vrajeala si in realitate nu stie nimic…? este un mascarici de 2 bani…..

     • Catun spune:

      Papuselor, dar voi, desteptilor, cum va ganditi sa imi cereti sa va neg fiecare injuratura si jignire pe care mi-o adresati?

     • YTZIK spune:

      Si care ar fi….”injuratura” ??

 9. YTZIK spune:

  Stalin nu a fost rus !! Si a fost conducatorul uniunii sovietice ,in care erau si tzarile marionetelor ricane care se dau acum VESTICI . Stalin a fost GRUZIN ,din tazara lu’ Saakasvili ,curvele care-si spun acum ….GEORGIENI !!

  • Catun spune:

   Papusa Ytznik, de conjunctura tu si colegii tai va deziceti de Stalin, dar Rusia nu s-a dezis de Stalin si de crimele lui.
   Aici este si o limita a voastra, ii puteti lua apararea „tatucului” Putin, dar a lua apararea „tatucului” Stalin e prea de tot si pentru voi. Insa Rusia il pastreaza ca simbol in ciuda faptului ca a fost mai odios decat toti hitleristii la un loc. Degeaba tipati huo nazistii/fascistii/hitleristii daca n-ati tipat huo stalinistii/bolsevicii/comunistii! Imi e egal cu „0”.

   • YTZIK spune:

    De Stalin nu sa dezis nimeni!! In fond nici nu se poate asa ceva !! El a ramas in istorie ca un personaj marcant care a schimbat istoria lumii !! Daca lumea exista asa cum e ea azi ,lui i se poate multumii !! Tot el e cel care a facut din rusia o putere mondiala !! Nu cred ca pentru rusi e un „criminal” !! Si-a aparat tzara in vremuri cumplite ,a crezut in victorie si i-a facut si pe altii sa creada in situatii efectiv disperate !! A fost un adevarat conducator care a salvat rusia de la disparitie si lumea de la un viitor nazist ,care a aratat ca poporul rus in diversitatea si unitatea lui poate fi un popor mare si puternic de care lumea e nevoita sa tina cont !! In orice caz, fatza de pigmeii imputziti ricani care au executat holocaustul atomic, in care au ras de pe suprafatza pamantului ,doua orashe suprapopulate ,fara nici un motiv ,doar de dragul de a ucide ,a fost un titan si un exemplu de omenie !! Ricanii nici acum nu s-au dezis de criminali,ii promoveaza si in prezent ,si nici acum nu si-au cerut macar scuze ,macar de la japonezi ,pe care cica ii considera….”aliati” !!

    • Catun spune:

     Papusa, asta se intampla cand sunteti indoctrinati de Stalin. Cu tot ce scrii acum v-a indopat Stalin si generatii dupa el ca sa credeti o minciuna.

     Minciuna lui Stalin poate fi demontata cu niste simple fapte istorice:
     Pana si hitleristii erau uimiti cand Stalin a pretins Bucovina care nu a apartinut niciodata taristilor. Acest lucru se intampla fix in 1939, inainte de inceputul razboiului mondial. Momentul era pactul Ribbentrop-Molotov sau Hitler-Stalin. Atunci s-a impartit Europa intre nazisti si sovietici.

     Fara suportul lui Stalin, Hitler n-ar fi intrat in Polonia si n-ar fi trecut Rinul. N-am fi avut astazi zeci de milioane de morti. Un sfert din populatia URSSului a murit din cauza deciziei lui Stalin de a invada vecinii!!! Si voi ii scrieti ode. Asa cum ziceam, v-a pierit discernamantul dintre bine si rau si granita dintre tortionar si victima.

     • Ivan spune:

      Da’ nu ai incercat cu niste banane …? poate iti trece diareea verbala……..

     • YTZIK spune:

      Dar Hitler era bun …n-asa ?? Poate ai si tu mustatza din aia…coada de randunica si esti bolnav de ficat, ca fierea ta la cat de drac esti e cat un ….balon !!

     • Catun spune:

      Trolilor nici nu va pasa de minciuna in care va aflati si pe care o raspanditi.

      Ode lui Stalin, ne mai trebuie noua azi?

     • YTZIK spune:

      Dar ode Lui Hitler cu state naziste reinventate…merg ??Pericolul cel mare pentru omenire e imperiul rican militatist nazist si colonialist ,iar rusii sunt antidotul natural al nazismului de aia imperiul rican nu are loc de ei!! De cat de tare se tin rusii depinde daca europa se va elibera de jugul rican sau nu !! Si daca lumea va fi umana sau satanica !!

     • Catun spune:

      Ce-as da eu ca rusii acestia „anti-satanici” sa se retraga din Moldova, sa plateasca despagubiri Romaniei cum a platit Germania victimelor, sa se dea timpul inapoi in 1940 si sa nu se produca raptul teritorial, sa pot gasi si eu acum mormintele inaintasilor mei care au fost aruncati in gropi comune prin Siberia.

     • YTZIK spune:

      Si „inaintashii” mei au murit ucisi si de rusi si de nemtzi ,turci ,austrieci ,romani,pecenegi si totusi nu ma duc cu miloaga la urmasii lor sa cersesc bani !! E sub decenta umana …nu crezi ??Nu ai invatat o meserie ?? Nu castigi un ban ?? Poate ai si un catzel care ti-a murit de la incalzirea globala !! Vezi ca chinejii platesc pentru asta ,ca oricum ricanii au ieshit din tratat !!

     • Catun spune:

      Papusa, lasa vrajeala.

     • Catun spune:

      Asa cum am scris mai sus, voua v-a pierit discernamantul dintre bine si rau si granita dintre tortionar si victima.
      Eu amintesc despre drama poporului romani si a familiei mele, iar voi continuati sa batjocoriti. Explicatia logica este ca ai vostri au fost tortionarii.

     • YTZIK spune:

      „Frate” tu nu ai nici „discernamant” nici „logica” !!

     • Catun spune:

      Papusa Ytznik, eu nu fac confunzie intre tortionar si victima. La mine e foarte clar cine e Rusia in raport cu poporul roman.

      Bolsevismul a anulat discernamantul individual, totul fiind la cheremul regimului. Chiar Soljenitin a tratat acest aspect al lipsei reperelor morale in societatea ruseasca.

 10. Catun spune:

  Ytznik si toni: doi troli.

  Agresorilor, tocmai voi vorbiti aici in numele angajatorului vostru rus? De ce nu pricepeti ca trebuia sa va carati din Moldova?

  Nici macar nu stiti cate victime a facut mult adulatul vostru, Stalin.

  • Toni spune:

   Apropo de Stalin, stii ca in caminele din Moscova circula gandacii si pe Neva nu circula niciun transatlantic?
   Stii ca, de exemplu, unii rusi se imbata si isi dau in cap, spre deosebire de restul lumii unde toata lumea e linistita?
   In vest de exemplu nu sunt crime. Nici violuri. Nici nu se bea alcool.
   Numai rusii e niste betivi. Ucrainenii nu….ucrainenii nu beau ca sunt vestici.
   E bine?
   Soros bacsi, am si eu 5 centi?

 11. YTZIK spune:

  Bine ca imperiul rican satanic ,mincinos si criminal ,nu e ‘AGRESOR” nici in Siria,nici in IRAK ,nici in LIBIA,nici in AFGANISTAN !! Nu E ” AGRESOR” nici in MAREA CHINEI DE SUD unde nu ar avea ce cauta ,nici in largul COREEI unde ameninta cu razboi,cu poravioane si bombardiere atomice ,dupa ce a ocupat jumatate din peninsula intr-un razboi cumplit in care a ucis peste un milion de prapaditi nevinovati !! Bine ca nu e „AGRESOR ” cand ameninta IRANUL cu distrugerea ,impresurat de baze militare imperiale ricane din toate partile ,nu e „AGRESOR” nici cand stationeaza cu trupe in 60% din tzarile de pe planeta asta ,si e OK cand sanctioneaza pentru experimentarea armei atomice tzari ca si Coreea de nord sau Iranul care nici macar nu o detin,,ei RICANII MALEFICI singurul imperiu din istoria omenirii care a executat primul si singurul HOLOCAUST ATOMIC din istoria omenirii ,cel de la HIROSHIMA SI NAGASAKI !! In schimb e ” AGRESOARE” rusia ,care e singura fortza militara LEGITIMA IN SIRIA ,fiind acolo cu acceptul GUVERNULUI si CONDUCERII LEGITIME A SIRIEI ,si fiind acuzata ca a invadat un teritoriu rusesc luat cu japca PRINTRO LOVITURA DE STAL AL CIA in care RICANII INVADATORI si-au pus MATIONETELE NAZISTE ILEGITIME NESUSTINUTE DE POPULATIE la conducere !! ASA SE DISTORSIONEAZA ADEVARUL PRIN MINCIUNA SCONCSOASA RICANA ,prin ciumburusii lor MINCINOSI !!

  • Toni spune:

   Oare pe Oleg asta nu-l cauta niscaiva rusi suparati?
   Din doua una, ori are promisa protectie, ori e nebun. Ori, mai probabil, amandoua.

   • YTZIK spune:

    Pai daca dai intr-un cacat ce se intampla ?? Nu puti si tu…penal ??

   • Ivan spune:

    O sa va cautam noi godacilor ! Si cand va vom prinde shashlici ramane de voi !

    • Toni spune:

     Bai prostule eu nu te amenint cu nimic…e o intrebare de bun-simt, scrii atatea rahaturi la adresa rusilor…ma gandesc ca te-or fi luat la ochi…
     Sau ma rog in paranoia ta cine stie ce o fi.

     • Ivan spune:

      Toni, aia il lasa in pace datorita faptului ca e psihopat si prostalau….tu daca l’ai vedea ca e si vai de natia lui. l-ai lasa dracu’ in pace……crede’ma ca ,,stiu” ce spun….eu nu am nimic cu el personal , doar ca imi place sa il enervez…….

    • Ivan spune:

     Sugi pixurile la toata Eurasia, bogdanele papusa psihopata…..ai ajuns sa furi nickurile altora……parca asta era apanajul rusilor….

  • Ivan spune:

   Pt cei care inca nu stiu de unde apar acesti trolli ghidati si platiti de kremlin(SaakasBilly, Nada Hui alias Taranu Ion,Gill, Cozubas,Metalic972,VladTepes,Barbu Marian,Eu Stiu,etc)- luati de aici : https://www.theguardian.com/world/2015/apr/02/putin-kremlin-inside-russian-troll-house cautati si linkurile de legatura sa vedeti de cand lucreaza tovarasii in dezinformare ! Avem doua gunoaie noi: YTZIK si Ivan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top