„Serialul despre aventurile agenților secreți ai GRU ia avânt. Cu neobosită repetitivitate agențiile secrete occidentale ofera o altă portie strict dozata de informații. Pentru a vedea modul în care suspectii se arunca din colt in colț și ce alte scuze prostesti mai inventeaza. În același timp, de fiecare dată, informațiile furnizate de serviciile speciale asemenea unei pietre aruncate de pe munte provoacă o avalanșă de investigații ale jurnalistilor, care prezinta un tablou tot mai voluminos al activităților serviciilor speciale ale armatei ruse (nu as risca sa spun ca este activitate de informații)”, scrie editorul  ”Ejednevnîi jurnal”.

Redam textul autorului.

„De la conferințele in mod vadit coordonate ale procurorilor americani și responsabilior olandezi de contraspionaj am aflat numele altor luptători din Rusia de pe frontul invizibil. Patru dintre ei au fost în luna aprilie în Olanda pentru a crea un punct de acces fals în WI-FI-ul a Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) localizata la Haga. În acel moment, OPCW era ocupata cu analizarea datelor otravirii lui Skripal si, de asemenea, studia dovezile atacurilor chimice din Siria.

Este de înțeles că conducerea rusă avea nevoie disperată sa știe cât de solide sunt dovezile împotriva otrăvitorilor si daca era posibil să ajungă la cei care au ordonat aceste crime. Potrivit ofițerilor olandezi de contrainformatii, următoarea țintă a rușilor urma să devină un laborator de cercetare din orașul elvețian Spitz, unde, de asemenea, au fost examinate date furnizate de Londra despre otrăvirea din Salisbury „.

„Hackerii militari pur si implu nu au avut un moment de ragaz. Astfel, Alexei Moreneț și Evghenii Serebriakov, retinuti la Haga, în vara anului 2016 au călătorit la Rio de Janeiro, unde au avut loc Jocurile Olimpice de vară. Ei au reusit sa patrunda în baza de date aparținând ADAMS ( Anti-Doping Administration and Management System), afirma Departamentul de Justiție al SUA. De asemenea, luptatorii ”cyberfrontului” au reușit să sparga contul unui angajat al agenției americane anti-doping și să obțină date „compromitatoare” privind permisele eliberate sportivilor americani pentru a folosi medicamente interzise.

O singura intrebare. Cum niste hackeri atat de sofisticati tehnologic  au reușit să lase urme atat de adanci? Îi putem intelege pe ineptii trimisi la Salisbury sa faca treaba unor spioni-asasini. In spatele lor mai ca nu atarnau parasutele. Ei erau membri ai Spetsnazului GRU, adică în cel mai bun ca sabotori, nu spioni. Ei sunt antrenati să execute misiuni de luptă cu orice preț, fără să le pese de consecințe. Însă superhackerii trebuiau să înțeleagă că tehnologiile moderne permit identificarea atacatorului. Cum putea același Moreneț să pastreze chitanța de la taxiul care l-a dus de la sediul GRU la Șeremetievo (Aeroport)? Cum poate GRU sa înregistreze trei sute de masini ale angajațior sai la adresa sediului din Moscova?

Este evident că, în ultimii ani, după „Primăvara Crimeii”, conducerea țării a devenit extrem de implicată în operațiuni secrete, așa-numitele ”măsuri active”. Spionii militari au devenit un instrument de politică externă în sensul cel mai larg al unei astfel de politici. Și nu mai înțelegi unde se termină GRU și unde începe Serghei Lavrov. De asemenea, putem intelege implicarea armatei ruse în alegerile americane, dar ce cautau în jocurile de-a spionii din jurul agențiilor anti-doping?

Se poate presupune că această extindere fără precedent a sarcinilor a dus și la extinderea personalului. Se pare ca au apus vremurile spionilor cu valoare de unicat, pregătiți strict individual. Ca urmare, la Salisbury au ajuns niste ofițeri ai forțelor speciale, care au studiat la Facultatea de recunoastere a Academiei Militare Diplomatice. Ma indoiesc că și hackerii armatei au fost învățați tehnicilor conspirației. Nu ar trebui să ignoram nici oboseala agenților care, după cum vedem, au fost efectiv haituiti cu diverse sarcini. Ca urmare, modernul Stirlitz este înarmat cu cele mai noi realizări în materie de IT&C, dar în același timp este extrem de căscat și dezordonat… „

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Alexander Goltz: Înarmați și extrem de căscați

  1. bogdan spune:

    Maimute cu mitraliera…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top