„Reuniunea Consiliului de Securitate al ONU în cazul Skripal – ceva gustos, foarte gustos. De exemplu toti, absolut toti vorbitorii se potriveau exact conceptului de ”diplomat”. Discurs politicos, credibil, bine formulat, demn de a reprezenta țara sa și poziția guvernului – si unii chiar mai degrabă binevoitori față de Rusia”, scrie jurnalistul Alexei Melnikov în LiveJournal.

Redam textul autorului.

„Marea Britanie, Peru, Franța, Coasta de Fildeș, Suedia, Bolivia, China, Kazahstan, Etiopia, Guineea Ecuatorială, Statele Unite ale Americii.

Prezideaza reuniunea reprezentantul SUA Nikki Haley: a fost fără cusur – și în calitate de moderator și cea de reprezentant al tarii sale.

A existat o singură excepție de la regula generală – tăbăcitul, îndesatul, rasul in cap si cu ceas desteptator la mana…ambasadorul rus Nebenzia…

Mai jos redau dicționarul lui Nebenzia, care, întâmplător, a confundat Muntenegru cu Macedonia. Eroarea este neglijabila, având in vedere ca autoritățile ruse au intervenit în treburile interne ale ambelor tari. Numai ca în prima au încercat să organizeze o lovitură de stat militară, iar în a doua au încercat sa împiedice schimbarea numelui.

Așa a vorbit Nebenzia. A tinut, printre altele, cel mai lung discurs cu cele mai lungi pauze – de parca tragea mâța de coada: „set de minciuni“, „cocktail de minciuni, lipsit de dovezi“, „insinuări similare s-au auzit ieri“, „bravii anchetatori britanici“, „provocări fără bază“, „planul de joc al Londrei“, „declanșând o isterie dezgustătoare anti-rusă”, ”transportul miticului «Noviciok»“, ”inventat si tras de urechi”, ”o lumea a iluziilor și scornelilor”, “revelațiile Londrei”, ”speculațiile generate de imaginatia bogata și fanteziile rusofobiene ale oficialilor de la Londra” etc.

Spirituala Haley, menționând Crimeea, Donbas, MH-17, a declarat: „Placa rămâne aceeași – Rusia nu este niciodata de nimic vinovata, dar cine ii mai crede?“.

Bravo! Ședința s-a încheiat. Fără să clipeasca, aparent familiarizați cu stilul brutal al diplomației ruse, ambasadorii s-au imprastiat.

Noile sancțiuni sunt inevitabile și meritate”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

4 Responses to Alexei Melnikov: „Diplomația rasă în cap”

  1. bogdan spune:

    Sanctiuni fratilor ! Sanctiuni pana le va iesi din cap sa mai fure de pe la vecini ! Daca va fi nevoie si cateva zeci de ani de acum incolo !

  2. Vlad Gelu spune:

    jurnalistul Alexei Melnikov în LiveJournal – un ” no name ” care se baga in seama, nimic mai mult !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top