Putin solemnFostul politician rus Alfred Koch, care a sub președintele Boris Elțîn a fost vicepremier al Guvernului rus, consideră că acum Rusia se îndreaptă direct spre dictatură, potrivit unui intreviu acordat ziaruui Bild din Germania.

„Rusia trece treptat prin toate etapele de dezvoltare a dictaturii clasice – spune Koch.  Acum Putin folosește campania electorală  fără precedent de necinstita si murdară pentru a obține o Duma de Stat controlată integral, capabila în același timp și să schimbe constituția, și să anuleze dreptul de veto al președintelui”. Potrivit fostului vicepremier, acum „Duma îl poate numi pe Putin ”țar”, chiar dacă el va refuza a modul teatral”.

„Cred că acum el (Putin) are aceeasi putere, cum avea și Hitler după incendiul Reichstagului. Prin urmare, ar trebui să ne așteptăm la adoptarea unor legi în spiritul legii germane privind puteri exceptionale de pe 24 martie 1933 ..” Motivul este ușor de găsit „- spune Koch, reamintind că abolirea alegerilor pentru funcția de guvernator în 2004 a fost motivata de Putin „cu atacul terorist de la Beslan, deși era evident că cele doua lucruri nu au nicio legatura”.

În general, nu se poate avea încredere în Putin, nici în problema Siriei, nici în problema ucraineană: „Putin a spus în mod repetat că el înțelege prin conceptul de suveranitate dreptul de a-și îndeplini obligațiile care îi revin, atâta timp cât acestea aduc beneficii. Așa că ce sens este sa vorbim cu el despre angajamente?”, spune Koch. Dacă „Putin vede vreun folos pentru sine, el va face totul fără sa fie nevoie de negoieri și acorduri. Daca nu va exista niciun beneficiu, nu conteaza cate hartii a semnat (…). Daca acel document nu îi este profitabi, se va șterge cu el…”

Alfred Koch„Gândiți-vă la memorandum, în care Rusia garantează integritatea teritorială a Ucrainei în schimbul renunțării la arme nucleare. Acest exemplu este suficient pentru a înțelege că nu poți avea încredere în Putin. Cu el se poate vorbi doar din poziție de putere ..” – a spus Koch.

În opinia sa, sancțiunile impuse împotriva Rusiei „trebuie să fie eliminate”, dar „numai dupa ce toate cerințele dreptului internațional vor fi puse în aplicare”. „Daca sanctiunile sunt anulate dupa pacificarea din Donbas, aceasta va fi o capitulare lașă, deoarece se ignora faptul că Kremlinul refuza sa negocieze retrocedarea Crimeei”.

In plus, o condiție importantă pentru ridicarea sancțiunilor, adaugă Koch, este „anularea contrasanctiunilor Kremlinului – adica interzicerea importurilor de produse alimentare din Occident”. „O astfel de mutare va aduce o mulțime de probleme lui Putin, deoarece monopolurile rusești controlate de oamenii din anturajul lui Putin vor pierde profituri uriașe, pe care acum le primesc din cauza lipsei de competie cu produsele occidentale ieftine”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (6 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

6 Responses to Alfred Koch: ”Acum Duma îl poate numi țar pe Putin, chiar dacă el va refuza la modul teatral”

 1. bogdan spune:

  Mai dar ceilalti trolli ai kremlinului unde sunt ? Au fost trimisi la propaganda pe lb porceasca ?! Ca a ramas doar idiotul de serviciu Noada Sulii aka Taranu Ion cu propaganda !

 2. irina spune:

  Domnul putin vladymir este presedintele rusiei.
  Nu uitati ca in toate tarile foste urss domnul putin da gaz metan.
  Nu uita ti ca sinte ti rusi majoritari in toata lumea si ca trebuie sa ascultati de domnul putin.

  • bogdan spune:

   Da ‘ tu proasta satului cu domnul tau de unde ai mai aparut ? Cine ti-a aratat cum sa scrii pe net ? Domnul putin?

 3. Catun spune:

  Papusa nada nimenea, iar te faci ca uiti ca Hitler n-ar fi atacat Polonia fara ajutorul Moscovei. Voi condamnati pe Hitler, dar uitati ca pe tarul vostru pe atunci il chema Stalin.

 4. putin spune:

  Dacă „Putin vede vreun folos pentru sine, el va face totul fără sa fie nevoie de negoieri și acorduri. Daca nu va exista niciun beneficiu, nu conteaza cate hartii a semnat (…). Daca acel document nu îi este profitabi, se va șterge cu el…”

  „Gândiți-vă la memorandum, în care Rusia garantează integritatea teritorială a Ucrainei în schimbul renunțării la arme nucleare. Acest exemplu este suficient pentru a înțelege că nu poți avea încredere în Putin. Cu el se poate vorbi doar din poziție de putere ..”

 5. bogdan spune:

  Perfect Adevarat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top