Alfred KochPactul Molotov-Ribbentrop (1939) și atacul ulterior al lui Stalin asupra Finlandei, Poloniei şi altor state nu lasă loc Uniunii Sovietice sa-si aroge titlul de luptător neobosit și consecvent împotriva fascismului, sustine pe pagina sa de Facebook fostul viceprim-ministru rus Alfred Koch.

„Trebuie în cele din urmă să punem punct disputei privind care ar trebui sa fie „capitala victoriei” asupra fascismului, şi unde ar trebui sa sărbătorim 70 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste?

La Moscova? De ce? De ce nu la Londra sau Washington? De ce Kremlinul reactioneaza atat de urât când liderii țărilor occidentale refuză să vina la parada de la Moscova? Da, recunosc. Uniunea Sovietică a pierdut cel mai mult în război. Dar în ce măsură este „vina” lui Hitler, și în ce măsură – a propriilor „manageri”?

Răspunsul la această întrebare nu a fost inca oferit. Și apoi, teoria „contribuției decisive” a URSS la soarta razboiului nu este împărtășită de întreaga comunitate internațională.

Sa ne amintim de pactul Molotov-Ribbentrop și atacul ulterior al lui  Stalin asupra Finlandei, Poloniei, etc. Istoria nu recomanda URSS pe post de luptător neobosit și consecvent împotriva fascismului. Războiul cu Hitler a fost unul situațional, nu strategic. A fost un război de exterminare dus de ambele părți, iar acest caracter al conflictului a fost dictat de natura regimurilor de guvernământat din cele doua tari, nu de adâncimea contradicțiilor dintre regimuri.

Prin urmare, Moscova nu poate pretinde la rolul de „capitala a Victoriei”, indiferent cât de trist nu ar fi acest lucru pentru susținători. Nu este nicio fortare a logicii, ci pur și simplu o încercare de a privi lucrurile obiectiv.parada-rusia-09-mai

Prin urmare, unde ar trebui sarbatorita victoria? Fiecare la el acasa? Răspunsul meu este simplu: Victoria trebuie sărbătorita în locul in care s-a întâmplat – la Berlin.

Angela Merkel trebuie sa organizeze aceasta sărbătoare şi sa invite pe toata lumea. În cele din urmă si poporul german a fost eliberat de Hitler. Acum acest lucru este clar ca niciodată. Şi s-a întâmplat chiar împotriva voinței poporului german. Nu este întotdeauna nevoie sa ceri aprobarea oamenilor ca sa-i eliberezi. Uneori este necesar să faci asta doar pentru că Dumnezeu ne-a creat liberi. Și eliberarea sclavilor este vointa lui Dumnezeu…”- a scris Koch.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (6 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Alfred Koch: Moscova nu poate pretinde la rolul de „capitală a Victoriei” asupra fascismului

  1. rsumy spune:

    Excelent articol!

  2. Cumpata Sebastian spune:

    Jenant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top