Alfred KohUn editorial anti-Putin semnat de Alfred Koch, scriitor rus de origine germana, matematicianeconomist şi om de afaceri.

Imaginați-vă un om care toată viața sa a luat forma vasului în care se afla: în Uniunea Sovietică a mers să lucreze în KGB, a devenit comunist etc. Când a inceput Perestroika  s-a aranjat să lucreze pentru Sobchak (Anatoli Sobchak, primul primar al Sankt Petersburgului, din 1991), a devenit democrat, campion al economiei de piață și astfel a atras atentia lui Elțîn, care l-a numit succesorul său.

În calitate de președinte, a început treptat să adune toata puterea în mâinile sale, a înăbușit opoziția, a introdus standarde dublea manipulat opinia publica prin controlul mass-media si a cenzurii, a redus la tacere disidenții şi pe oricine contesta conducerea sa personală.

Orice apel la respectaera legilor îl ignora: legea este respectată doar atunci când acest lucru era profitabil pentru el. Încercarile de a obține răspunsuri la întrebări dificile – le ignora: răspunde numai la întrebările comode, este ipocrit, mincinos. Orice apel la dreptate și respect pentru adversarii sai il irită.

Ce pot să spun despre acest om? Singurul lucru pe care îl recunoaște este dreptul celui puternic. Dreptul de a stabili, ori de câte ori circumstanțele o permit, regulile sale pentru cei care sunt mai slabi. Iar cei care încearcă reziste sunt distrusi.

Desigur, o astfel de persoană consideră că aceasta este ordinea naturala, fireasca a lucrurilor și nu înțelege cum ar putea fi altfel? Odată ce am putere multa, ar fi o prostie să nu o folosesc împotriva adversarilor mei, nu-i așa?

Și aici apare cineva (de exemplu, SUA) care în afacerile internaționale  utilizează exact această tactică (nu contează dacă este adevarat sau nu, important este ca „eroul” nostru este convins că Statele Unite se comporta astfel!). Șieroul” nostru se transformă! El începe să ceară sa i se respecte opinia! Este mirat de ipocrizia și minciuna adversarului! Și cere justitie! Cere drepturi! Vrea pluralism în afacerile internaționale! Pledeaza pentru dreptul popoarelor de a alege propriul destin şi mod de viață!

Cum adica? De ce adversarii tai, dragul nostru Cezar, sa nu profite de legea celui mai puternic pe care tu o folosesti pe larg cu cei care sunt mai slabi.

Greu de crezut dar poate esti fățarnic? De ce atunci când Partidul Comunist era cel mai puternic în Uniunea Sovietică nu te-ai inscris la disidenți? Din contra, ai devenit un comunist ortodox, iar de îndată ce Partidul Comunist a cazut – ai aruncat carnetul de membru de partid ca pe un prezervativ folosit.

Atunci de ce nu mergi la remorca politicii SUA (pentru dividende politice și economice evidente)? Dintr-o dată ai decis să devii inamicul SUA? Ai decis că suntem suficient de puternici pentru a ne opune SUA?

Luminează-ne, ce te face să crezi asta? Cifra PIB-ului? Putin probabil Populația? De asemenea, nu Puterea militară? NU … Atunci ce? Faptul ei sunt slabi, iar tu – eroul macho? Și nu crezi că este o baza prea slaba pentru a te considera egal în putere cu cineva?

Nu risti sa patesti la fel ca până la tine (exact din aceleași motiveAdolf Hitler, Saddam Hussein și Muammar Gaddafi (lista poate continua)?

Înteleg sa risti propria piele este dreptul tău: dar aici vorbim despre o tara! Viitorul acesteia și oamenii săi. Cei pentru care juri în mod constant dragoste eterna.

Sa presupunem ca SUA este Răul. Nu vreau să mă cert cu tine. În cele din urmă este dreptul tău sa gândesti așa. Dar de ce risti o tara? La urma urmei, crezi ca ai vreo șansă de câștig în această confruntare. Ce te recomanda?

Bomba atomică? Stupid, periculos și inutil. Acesta este un joc cu cine clipeste primul. Depinde peste cine dai. Obama poate sa clipeasca primul, dar daca vine un Reagan. Nu uita se tin alegeri in SUA peste doi ani! Poate veni si acolo un erou macho cu coa…e de fier și ce faci? Apesi pe buton?

In ce altceva te poti bate? Cu ochii „arzatori” ai lui Leontiev, Kiselev și Soloviov (jurnalisti propagandisti – n.r.)? Și oamenii se vor simți atunci cum? Mai bogati? Se vor bucura de stabilitate?

Unde este pragmatismul tau? Pe vremea URSS erai mai prudent și rațional …”

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top