Partidul Socialiștilor din Moldova, împreună cu președintele lor neformal, Igor Dodon, au transformat Ambasada Repubicii Moldova la Moscova într-un centru de campanie electorală. Cel puțin asta reiese din rezultatele unui control pe care reprezentanți ai Executivului de la Chișinău îl efectuează în cadrul misiunii diplomatice acreditate în Federația Rusă.

Controlul a fost confirmat de către ofițerul de presă de la Externe, Valeriu Rusu, care a spus că alte detalii vor fi oferite mai târziu.

Surse din delegația care efectuează controlul susțin că în interiorul Ambasadei este alocat un psatiu în care activează o organizație ce pretinde că se ocupă cu problemele diasporei, în realitate fiind o organizație de tineret a PSRM. Aceasta este condusă de Olga Cebotari, care, pe tot parcursul activității, s-a ocupat de agitație electorală pentru PSRM, tot ea coordonând activitatea unui call center creat pentru diaspora din R.Moldova.

Un alt detaliu curios este faptul că toți studenții care solicitau să efectueze practica la Ambasada R.Moldova la Moscova, erau plasați întrun birou separat și toată practica lor consta în acțiuni de voluntariat pentru ca Cebotari să creeze organizații ale diasporei pe teritoriul Rusiei și să studieze zonele unde trăiesc cei mai mulți moldoveni. În aceste zone se propunea ulterior deschiderea secțiilor de votare.

Tot acolo activează și Tatiana Boghină (originară din Moldova) – care este finanțată de către structuri din Federația Rusă. Ea călătorește mai tot timpul în regiuni și creează organizații ale diasporei moldovenești. Toate aceste activități erau coordonate cu ambasadorul Neguță. Întrunirile cu diaspora, care erau puse în slujba lui Igor Dodon, erau efectuate de către organizația condusă de Olga Cebotari și de către ambasador.

În cadrul misiunii diplomatice erau adunate toate foile volante de agitație pentru PSRM și, ulterior, erau transmise în regiuni la liderii organizațiilor diasporei.

Altfel spus, misiunea se transformase într-o filială a PSRM în Federația Rusă.

Zeci de oameni, care veneau zilnic la misiunea diplomatică erau întrebați de către colaboratori și paza misiunii unde merg, ofereau un singur răspuns: „coordonat cu dl Ambasador”, iar ambasadorul confirma.

Tot acolo mergea zilnic cetățeanul moldovean Vadim Ciubară, un fel de coordonator al oamenilor de afaceri moldoveni aflați pe teritoriul Rusiei. Acesta a finanțat unele cheltuieli ale delegațiilor PSRM la Moscova. Ciubară apare și în investigația RISE Moldova despre finanțările tenebre ale PSRM.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Ambasada Moldovei de la Moscova – transformată în sediu electoral al socialiștilor proruși

  1. bogdan spune:

    Pai acolo este cocina principala a lor …este normal

  2. Basarabia e Romania spune:

    Basarabia e Romania
    Godacii trebuie sa inteleaga acest lucru! Basarabia a fost furata de imperiul rus si basarabenii sunt romani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top