Șeful Delegației UE în Ucraina, Hugues Mingarelli a spus că, în Ucraina, în condiții dificile au fost introduse o serie de reforme, iar cei care nu le văd „sunt fie idioti, fie persoane cu punct de vedere limitat“, potrivit UNIAN.

Potrivit lui Mingarelli, pentru a pune în aplicare acordul de asociere între Ucraina și UE este necesar să se respecte un anumit număr de criterii, iar unul dintre aceste criterii este voința politică a autorităților.

„Nu există nicio îndoială, în ultimii patru ani reprezentanți puterii politice din această țară au adoptat un anumit număr de măsuri de modernizare a țării, de transformare a acestei țari într-o societate deschisă, democratică, bazată pe economie de piață“, – a adăugat șeful misiunii UE.

În plus, Mingarelli și-a exprimat convingerea că Ucraina lupta pentru alegerea ei europeană. „Responsabilitatea noastră comună este punerea în aplicare a acordului de asociere”, a subliniat el.

„Ar fi fost scandalos dacă nu erati complet loiali punerii în aplicare a acordului, pentru ca cel puțin 10.000 de persoane au fost ucise pentru acest acord. Noi nu suntem în condițiile în care o țara își asuma obligații juridice și are ceva de îndeplinit, în Ucraina nu este așa, în Ucraina avem o situație speciala, în care continua razboiul”, a adăugat Mingarelli.

„Mi se pare că în această țară (Ucraina – n.r.) are loc un război tocmai din cauza acestei alegeri europene, ceea ce politic este mai important pentru mine decât orice alte obligații juridice asumate de Ucraina la semnarea acestui acord „, a mai spus ambasadorul.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

5 Responses to Ambasador UE: Dacă nu vedeți reformele în Ucraina – „sunteți fie idioți, fie limitați”

 1. Bucuresti ora exacta spune:

  Ucraina nu poate sa intre in u.e. Asa în halul asta!Cu pământul României furat,cu războiul din doinas,nu are nici resurse naturale pentru hoții europei(vezi România,a avut gaze,petrol,fabrici de ciment,păduri si multe altele).Primind o tara cu războiul mocnind u.e. ar intră direct în razboi cu rusii si nu se bazeaza(filmează cu telefoanele bătaie s.u.a- rusia) u.e merge la plezneala,intimidare.

 2. Bucuresti ora exacta spune:

  Ucraina va fii feliata toata,noi ne luam inapoi pământul nostru furat de ei +o felie dobânda,polonezii o felie,rusia o felie si asta e.

 3. Toni spune:

  NU NE INTERESEAZA UCRAINA.
  Aici e Romania,fie si virtual. Pe loc repaus!

  • popov spune:

   Pe români nu Ucraina sau ucrainienii ne-au frecat la icre ci ruskia țaristă si mai ales sovietică.Pe ăștia nu-i vom ierta niciodată,conducerile rusnace au fost și încă mai sunt cei mai mari dușmani ai omenirii și ai românismului în special.

 4. bogdan spune:

  Asa sa fie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top