Grecii ar putea suferi aceeași soartă ca și kurzii sirieni care au fost „abandonați” de Statele Unite, a declarat ambasadorul rus la UE, Vladimir Cijov, citat de Euractiv.

„I-am avertizat pe kurzi că americanii îi vor părăsi. Și aici, în Rodos, îi pot avertiza personal pe greci să se gândească dacă nu cumva îi așteaptă o soartă similară”, a spus Cijov.

Vorbind la Forumul Internațional al Dialogurilor Culturale de pe insula greacă Rodos, Cijov a criticat acordul extins de apărare semnat între Statele Unite și Grecia în timpul vizitei în regiune a secretarul de stat american, Mike Pompeo, la începutul acestei luni.

În timpul acestei vizite, Pompeo a condamnat și Turcia pentru forajel eîn Mediterana de Est, numind acțiunile drept „ilegale” și „inacceptabile”.

„Cred că a fost o greșeală, dar aceasta este opinia mea personală. Desigur, ar trebui să-i întrebați pe greci despre motivele pentru care a fost luată o astfel de decizie. Dar nu exclud că au făcut-o în condițiile tensiunilor între SUA și Turcia. Cu toate acestea, nu înseamnă că această decizie este echilibrată din punct de vedere al perspectivei”, a spus Cijov.

În ceea ce privește criza siriană, el a susținut teza dialogului, spunând că Moscova este dispusa să fie mediator între Ankara și kurzi, precum și între kurzi și Damasc. El a mai spus că UE nu a recunoscut guvernul de la Damasc ca partener la aceste negocieri.

Ofensiva turcă din nordul Siriei și retragerea trupelor americane din zona au provocat presiuni internaționale, deoarece kurzii sirieni au fost principalii aliați ai Occidentului în lupta împotriva ISIS in Siria.

Turcia susține că operațiunea sa din nordul Siriei își propune să neutralizeze miliția kurdă YPG, pe care o consideră teroristă și care îi amenință securitatea.

Ankara intenționează să reinstaleze 3,5 milioane de sirieni în zona sigură, situată la 30 km în Siria și care se întinde de la râul Eufrat până la granița irakiană și care incude și orașul Manbij.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Ambasadorul rus la UE: ”Grecii ar putea avea soarta kurzilor”

  1. bogdan spune:

    Si grecii idioti ca au chemat un godak sa le grohaie ! Si-l mai si asculta ! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top