jeffrey_payetteProblema aderării Ucrainei la NATO ar trebui să fie decisă nu undeva în Europa, SUA și cu siguranță nu în Rusia. Aceasta este prerogativa poporului ucrainean, dar mai întâi trebuie să implementeze reforme, astfel încât Ucraina să fie gata de integrare în Alianță, a declarat Jeffrey Payette, ambasadorul SUA în Ucraina, potrivit Ukrinform.

În problema (largirii  – n. ed.) NATO politica SUA este foarte clară ușile rămân deschise. În ceea ce privește aderarea Ucrainei, problema nu este rezolvată în Washington, Berlin, Bruxelles și, desigur, nu la Moscova. Aceasta este o alegere a poporului ucrainean„, a spus diplomatul.

Ambasadorul a remarcat că, în prezent, Ucraina este departe de a fi gata să adere la NATO, iar acest lucru este foarte bine înțeles în guvernul ucrainean„. Potrivit lui, dacă oamenii din Ucraina vor dori într-o zi sa faca alegerea suverană și sa devina tara lor membru al Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, aceast lucru trebuie să se facă pe baza reformelor.

Oficialul american a subliniat de mai multe ori că SUA consideră prioritare in Ucraina eforturile anticorupție ale noului guvern ucrainean. Nu este nevoie aici de dovezi pentru a spune ca nivelul corupției în Ucraina a fost unul fenomenal. Coruptia a fost cauza Maidanului„, a spus ambasadorul.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top