soldati letoniRiscurile unei posibile invazii ruse în Letonia a determinat autoritățile central de la Riga să reintroducă,luni, prima recrutare obligatorie după ce în anul 2008, se renunțase la serviciul militar obligatoriu, informează MoldovaNews.md.

Astfel, un software special,gândit de specialiștii armatei letone cu ajutorul generatorului de numere aleatorii, va face lista recruţilor.
Listele vor fi constituite în şase regiuni, iar pentru asigurarea transparenţei procesului, procedura va fi monitorizată de reprezentanţii comunităţii publice.
Recruţii, care se vor regăsi în liste, vor primi înştiinţări sub formă de scrisori recomandate. La recepţionarea acestora, ei vor trebui să se prezinte, la data şi ora indicată, la birourile militare de înrolare.

După precizarea datelor din anchetă a recruţilor, aceștia vor vi trimişi organizat pentru controlul medical.
Anul acesta vor fi recrutaţi 3 mii de oameni cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani.
La rândul său, ministrul leton de Interne, Rihards Kozlovskis, declara, într-un interviu acordat agenției Reuters, că pe teritoriul Letoniei există grupuri de presiune finanţate de Moscova, ce “au ca misiune desfăşurarea unui război informaţional”.

“Una dintre ameninţările majore la adresa securităţii Letoniei este reprezentată de grupurile de presiune finanţate de Moscova, ce au ca misiune desfăşurarea unui război informaţional care să acrediteze ideea că minoritatea rusă din această ţară este persecutată”, a afirmat Kozlovskis.

În opinia oficialului leton“un anumit număr de organizaţii folosesc fonduri provenite de la statul rus pentru a răspândi ideea că rusofonii sunt discriminaţi şi că fascismul renaşte în Letonia, ţară unde circa un sfert din populaţie este alcătuită din etnici ruşi”.

Avertismentul ministrului leton de interne a survenit după ce şeful poliţiei letone declarase că “autorităţile de la Riga dispun de informaţii potrivit cărora un ONG rus (Russia’s Foundation for Supporting and Protecting the Rights of Compatriots Living Abroad) a alocat 25.000 de euro pentru organizarea unor evenimente provocatoare”.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top