După îndelungate tratative diplomatice de a convinge guvernul german să îngroape proiectul Nord Stream 2, Statele Unite se pregătesc să impună sancțiuni asupra noului gazoduct rusesc. Un oficial american din sectorul apărării și securitații, care a explicat punctul de vedere al președintelui Donald Trump, a declarat pentru Wall Street Journal că scandaloasa conducta de gaze este incompatibilă cu scutul militar pe care America îl asigura în Europa.

”Dacă vreți să vă apărăm de fiară, de ce atunci o hrăniți? – a descris oficialul punctul de vedere al președintelui american.

Berlinul susține ca eventualele sancțiuni vor fi un act de agresiune împotriva unui aliat al NATO. Prin urmare, acestea ar putea exacerba dezbinarea germano-americană creată de impulsul Washingtonului de a schimba regulile comerțului cu Europa, de retragerea americană din acordul nuclear cu Iranul, politica vamală a Trump și cerințele față de guvernul german de a crește cheltuielile pentru apărare.

„Sancțiunile împotriva gazoductului nu vor fi doar o confruntare cu Germania, ci împotriva întregii Europe. Vom face tot posibilul pentru a finaliza proiectul”, a declarat un functionar inalt german pentru Wall Street Journal.

Între timp, mai mulți oficiali americani au declarat publicației că sancțiunile împotriva Nord Stream 2 corespund măsurilor suplimentare împotriva Rusiei agresive, propuse prin legea Congresului privind combaterea inamicilor SUA prin sancțiuni. Coerciția economică va afecta investitorii și companiile care ajută Moscova să realizeze conducta de gaz.

Oficialii rusi i-au spus Angelei Merkel că în cazul apariției sancțiunilor din partea SUA, Gazprom va fi forțat să  rascumpere acțiunile de la companiile occidentale și să finalizeze construcția în mod independent. De asemenea, Gazprom afirma că cea mai dificilă parte a proiectului a fost deja finalizată. Dacă antreprenorii care monteaza conducta pe fundul Mării Baltice sunt forțați să abandoneze proiectul, prețul gazoductului va crește, iar lansarea sa va fi amânată.

Cu toate acestea, compania rusă crede că va fi încă în măsură să finalizeze construcția. Investitorii occidentali vor fi înlocuiți de băncile de stat din Rusia. În plus, Gazprom speră să obțină sprijin financiar din partea Chinei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 3,67 din 5)
Încarc...

Related Posts

7 Responses to Americanii către nemți: ”Dacă vreți să vă apărăm de fiară, de ce atunci o hrăniți?”

 1. Ion spune:

  SUA vad situatia f. clar.

 2. Damian spune:

  Cum adica, nu mai este Trump omul rușilor?

 3. Moarte FASCISTILOR spune:

  Nemtii vad la fel ca toate popoarele ca Fiara care ataca state independente si suverane Nu erte Rusia ci armata de mercenari criminali a SUA!
  Si ar fi cazul ca Germania sa nu mai hraneasca fiara criminala care este SUA ci sa-i deioe un spitz in cur invitang-o sa PARASEASCA teritoriul Germaniei si sa urmeze modelul Rusiei care si-a retras armata de ocupatie in mod BENEVOL!
  In acest gest se vede diferenta intre o tara normala ca Rusia si o tara condusa de criminali ca SUA care duce razboaie de agresiune de cca 230 de ani din istoria ei criminala si spurcata de cca 240 de ani

 4. bogdan spune:

  Are mare dreptate USA ! Nu se poate sa dai bani porcilor ca sa te atace !

  • Moarte FASCISTILOR spune:

   Da ma PORCANE! Ai ai mare dreptate!
   Ar fi timpul ca Germania sa nu mai finanteze actele criminalie ale agresorilor americani, ci mai bine sa dezvolte proiecte economice cu Rusia cu banii econoimisiti din cumpararea cacatisurilkor SATANICE ale handicapatilöor americani!

 5. Basarabia e Romania spune:

  Americanii au perfect dreptate.
  God bless America! Iar godacii sa faca bine sa dea tezaurul inapoi si sa ceara scuze pentru Raul facut Romaniei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top