Porosenko Cancelarul german Angela Merkel și premierul britanic David Cameron au facut bine când au refuzat invitația lui Vladimir Putin de a lua parte la celebrarea a 70 de ani de la Victoria în al Doilea Razboi Mondial, scrie Los Angeles Times (LAT).

Cu toate acestea, liderii mondiali pot participa la activitățile dedicate comemorarii eroismul și jertfei poporului sovietic, dar nu la Moscova, ci la Kiev.

LAT notează că Armata Roșie a dus greul luptei împotriva Wehrmacht-ului, iar Uniunea Sovietică a trebuit să plătească un preț teribil. Cu toate acestea, în 2015, Moscova „poate fi cu greu gasita ca potrivita pentru reuniunea liderilor occidentali”.

„Ei nu pot sta la tribuna in Piața Roșie și urmări parada militarilor ale căror colegi al luptat si inca lupta în războiul din partea de est a Ucrainei, la doar 500 de kilometri sud de Moscova” – scrie ziarul.

LAT sustine că Putin, în ultimii ani, a încercat să confiste victoria Uniunii Sovietice în al Doilea război mondial, fapt care a provocat furia ușor de înțeles a ucrainenilor și altor foste republici sovietice, a căror popoare au suferit, de asemenea, pierderi teribile.

Parada armata rusaDesi pierderile Rusiei sunt mari, raportat la procentul de populație  totală, Ucraina a avut cele mai mari pierderi – 25% din toti cetățenii săi. Prin urmare, Kievul poate fi o alternativă justificata pentru aniversarea a 70 de ani de la victorie asupra fascismului.

Publicatia mai noteaza că ucrainenii „par să nu aibă aceeasi atractie bolnava pentru paradele cu tancuri și rachete”. O astfel de comemorare ar permite lui Barack Obama și altor lideri occidentali să plătească tributul pentru milioanele de soldați care au luptat şi și-au dat viața pentru a opri mașina de război a lui Hitler: „dar ei pot s-o faca in termenii lor, nu în cei impusi de Putin”.

„Să-i lasam pe propagandiștii de la Kremlin să încerce sa ascundă cum liderii occidentali comemoreaza la Kiev sacrificiul eroic al poporului sovietic – inclusiv rus – în cel de-al doilea război mondial” – încheie Los Angeles Times.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (7 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top