omuletii verziAmiralul rus Igor Kasatonov, fost comandant al Flotei Marii Negre a Federației Ruse (1991-1992) a povestit despre detaliile operatiunii militare care a dus la ocuparea Crimeei, potrivit RIA Novosti.

„Putem spune că Flota Mării Negre a pregătit capul de pod, ofițerii știau ce se întâmplă în jur, unde sunt unitatile ucrainene, iar scenariile evolutiilor posibile au fost studiate pe harta. Adică, Flota Mării Negre a facut față sarcinilor. A livrat „oamenii politicoși” (omuletii verzi), intre 27-28 februarie a fost ocupat Consiliul Suprem al Crimeei…”, – povesteste amiralul.

„Oamenii politicoși” erau de fapt unitatile Spetsnaz ale armatei”, – a precizat Kasatonov (amintim ca Putin spunea in acea perioada ca omuletii verzi sunt „militii de autoaparare” din randul localnicilor).

Amiralul a vorbit și despre mersul operațiunii care a dus la blocarea tuturor unitatilor militare ucrainene: „Îl pot cita pe generalul Volkov -„a avut loc o concentrare stralucita de resurse si forțe speciale în Crimeea cu utilizarea unor măsuri de camuflare, neașteptate pentru ucraineni, precum și o gamă largă de măsuri de dezinformare a inamicului”.

„Recunoasterea NATO din Crimeea a ratat tot ce se putea rata. Cauzele au fost o tăcere radio strictă în perioada concentrarii fortelor militare speciale, precum și utilizarea abila a bazei Sevastopol şi a mijloacelor de transport ale bazei, care au adus forțele armate în Crimeea”, – spune Kasatonov.

Navele veneau din Novorosiisk, iar trupele erau transportate pe calea aerului: „Ne puteam aștepta la orice, Crimeea era ticsita cu trupe ucrainene. Ei nu au plecat nicaieri, pur si simplu s-au predat. Unii au pastrat armele, dar fără muniție … era primul lucru pe care il faceau „oamenii politicoși”.amiralul Kasatonov

„Cate ceva (ucrainenii) desigur ca știau.  Mi s-a spus că ucrainenii erau informați că în luna februarie, la Kutci, s-au declarat trei elicoptere și au aterizat șase. Pe Gvardeisk a fost anuntata aterizarea unui IL-76, au aterizat trei, cu 500 de oameni. Erau unitatile diversioniste care au acționat împreună cu grupul naval. Desigur, şi pușcașii marini au primit, de asemenea, ordinele lor”-.. a spus Kasatonov.

Răspunzând la întrebarea dacă există în prezent vreun pericol în Crimeea, el a spus că partea rusă este deranjata de situatia din nord-vestul Crimeei: „Acolo nu e nimeni. Avem acum doar o stație de monitorizare. Aceasta este o zonă periculoasă. Pe partea cealalta există o concentrare de forte ucrainene, aproape de Oceakov. Cu o barca cu motor în 45 de minute se poate acoperi distanța dintre cele două părți”.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 1,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Amiral rus despre operaţiunea „Ocuparea Crimeei”: Recunoaşterea NATO a ratat tot ce se putea rata

  1. rsumy spune:

    Am uitat ce era mai important:
    – Cecenia.

  2. rsumy spune:

    Măi, da’ ce viteji sunt rusnacii ăştia!!!
    Mai ales atunci când nu se trage niciun foc 🙂 [Crimeea]

    Marea Armată Bolşevică, în ultimii ani:
    – Transnistria
    – Georgia
    – Crimeea
    – Donbas (un an de lupte pentru 1/2 din teritoriul Doneţk şi Lugansk)

    Sunt tari de tot rusnacii.
    Uriaşul se luptă cu liliputanii… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top