sonde petrolArmistițiu din Ucraina nu a avut niciun impact asupra deciziei UE de a impune noi sancțiuni împotriva Rusiei. Noi măsuri economice interzic împrumuturile de capital european pentru băncile rusești, suspendarea explorărilor petroliere din zona arctică şi încetarea cooperării în domeniul apărării.

Economia rusă va intra în criză sistemică dacă Occidentul va consolida sancțiunile, estimează experții Renaissance Capital” Rusia. Conform scenariului cel mai negativ care prevede reducerea exportului de petrol și gaze naturale cu 50% şi constrângeri financiare totale PIB-ul Rusiei va scădea cu 8% în 2015.

Experții recunosc probabilitatea mare a ascuţirii riscurilor geopolitice. Extinderea sancțiunilor în acest caz va afecta Rusie în trei moduri posibile, scrie RBC. Primul răspândirea constrângerilor financiare asupra economiei și întregului sector privat din Rusia. Al doilea scăderea exporturilor de gaze cu 25% sau 50%. Şi al treilea reducerea la scară larga a exporturilor de petrol.

Amplificarea a sancțiunilor financiare va duce la o ajustare cu -3% a proiecției de bază a PIB-ului. În cazul scăderii exporturilor de gaze cu 50% ajustarea va fi de 2,2 puncte procentuale. Efectul poate fi cumulat: sancțiunile financiare şi o  scadere a exporturilor de petrol și gaze naturale cu 25% va duce la o scădere a PIB-ului în 2015 de 5,9%, în cazul în care declinul exporturilor este de 50%, scaderea va fi de 8%.

Între timp, ieri, Fitch a publicat o nouă perspectivă cu privire la fuga de capital din Rusia în 2014, care ar putea ajunge la 120 miliarde dolari în acest an

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Analişti: Economia rusă se va prăbuşi în 2015

  1. didi spune:

    companiile straine din rusia sa isi repatrieze capitalul, tarile care au contracte de import de gaze din rusia sa le reduca cu 25 la suta in perioada urmatoare. sa fie impuse restricticii drastice cetatenilor rusi care vor viza pentru occident: cerere depusa cu 3 luni inainte de plecare, pasapoarte biometrice, bilet de calatorie dus-intors, minimum 3000 de euro sau echivalent cash, rezervare la hotel preplatita.
    presiunea continua va duce la revoltarea populatiei impotriva conducerii totalitare a rusiei si la rasturnarea penultimului dictator modern din europa. (ultimul fiind lukasenko).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top