Rusia a încercat să intervină în alegerile președintelui SUA în 2016, dar nu a reușit să înfluențeze rezultatele, a ajuns la concluzie Comitetul de Informații al Senatului SUA, la finalul anchetei privind amestecul Rusiei in alegeri.

După cum se menționează în raportul comisiei, hackerii asociați cu autoritățile ruse au scanat pentru vulnerabilitati site-urile comisiilor electorale din cel puțin 18 state; în șase state au încercat să sparga sistemele informatice electorale. În câteva cazuri, hackerii au reușit să pătrundă în bazele de date ale alegătorilor, dar nu au putut manipula voturile sau să influențeze rezultatul general al votului.

Comitetul de Informatii consideră că atacurile cibernetice au făcut parte dintr-o campanie mai amplă de intervenție în alegerile pe care Rusia a desfășurat-o din 2014 până în ziua alegerilor, care au avut loc la 8 noiembrie 2016.

La sfârșitul lunii aprilie, Comisia pentru informații din Camera Reprezentanților a Congresului Statelor Unite a publicat propriul raport privind amestecul Rusiei în alegeri.

Congresmenii au declarat că nu au găsit nicio dovadă a legăturilor dintre stafful de campanie al lui Donald Trump și Rusia. În același timp, ei au confirmat faptul că Federația Rusă a încearcat să influențeze alegerile.

O ancheta privind presupusa interventie a Rusiei în alegerile americane este de asemenea condusă de procurorul special Robert Mueller, care în trecut a condus FBI-ul.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Ancheta Senatului SUA: Rusia a încercat să intervină în alegeri, dar nu a putut influența rezultatul acestora

  1. bogdan spune:

    Da da da ! Si Marmota invartea ciocolata…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top