Neciaev2Se înregistreaza un fenomen foarte interesant pe piața forței de muncă din Rusia, scrie pe Facebook Andrei Neciaev, presedintele partidului Grajdanskaia Iniţiativa (Initiativa civica).

În condițiile scaderii productiei industriale si a cererii, oamenii de afaceri din Rusia preferă să nu faca reduceri de personal, ci reduc semnificativ salariul prin diverse modalitati: concediu fără plată, zi sau saptamana de lucru mai scurte, eliminarea primelor sau pur si simplu reducerea salariului.

Ca urmare, venitul real al populației a scăzut dramatic.

Raportul Rosstat pe iulie 2015 a arătat o rapidă și neaşteptata scădere a salariilor reale și ale veniturilor populației – cu 9,2% în termeni anuali.

In acest rastimp, somajul crește foarte încet. Pastrarea locurilor de munca, in paralel cu reducerea salariilor este principalul răspuns al angajatorilor la problemele economiei.

Acest lucru se întâmplă de obicei la începutul crizei și nu poate continua la nesfârșit. Mai devreme sau mai târziu, angajatorii for fi fortati sa faca reduceri de personal.

Toate acestea înseamnă că faza acută a crizei încă nu a venit, și face mult mai probabila continuarea recesiunii în 2016, conchide Neciaev.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top