Anton Orehy Антон ОрехъSocietatea pentru protecția drepturilor consumatorilor „Control Public” a atras atentia autoritatilor. În primul rând a fost de acord în mod voluntar să se numeasca „agent străin”, apoi a spus ca Crimeea este „teritoriu ocupat”. În mod logic, ar trebui acum sa ne spuna ca Putin este un „tiran”, iar regimul sau – „gasca de hoti”, scrie editorialistul rus Anton Orehy.

Redam mai jos textul:

„Poate că aceste informatii ar fi fost utile consumatorilor, desi arata mai degraba ca un gest politic disperat.

Dar pentru cetățenii obișnuiți, organizatia are o mulțime de alte sfaturi folositoare din punct de vedere practic.

Desigur, este greu să ne imaginăm că, în curând, Crimeea ar putea redeveni teritoriu al Ucrainei. Dar în viața orice se poate întâmpla. În mod similar a fost greu sa ne imaginăm că peninsula va deveni parte a Rusiei. Cu o lună înainte ca acest lucru sa se fi întâmplat, un astfel de scenariu parea o fantezie absoluta.

Prin urmare, este util pentru cetățeni sa știe că achizitionarea de proprietati în Crimeea reprezinta riscuri. Că agențiile ucrainene de aplicare a legii pot deschide, într-adevăr, dosare penale pentru ca ati intrat in Crimeea ilegal. Vei merge in Crimeea, și apoi la fel de liniștit la Kiev. Si acolo te trezesti cu catuse.

Viața constă din lucruri mici, dar tindem sa le neglijam de cele mai multe ori. Noi credem că toate aceste liste de verificare și sfaturi ale „agenților străini” sunt prostii, pentru că nimic nu ni se poate întâmpla. Crimeea este ruseasca, iar Ucraina nu poate face nimic. Din acest motiv, cred că foarte puțini oameni cu adevarat vor renunta la o excursie în Crimeea de teama eventualelor consecințe juridice.

Dar societatea de protectie a consumatorilor totusi ne informează despre riscuri. Chiar dacă aceste riscuri sunt mai mult teoretice. Ne informeaza prin publicarea unei liste de acte internaționale care au fost încălcate în timpul alipirii Crimeei la Rusia. Acorduri, pe care tocmai le-am inalcat cu nepasare. La fel cum, cu nepasare, tratam avertismentele privind posibilele consecințe neplăcute ale vacanțelor in Crimeea.

Facem așa tot timpul. Totul la intamplare. Acționând contrar legii, dupa propria voință. Și pentru moment scapam basma curata. Dar pentru moment nu înseamnă totdeauna. Viața este frumoasa pentru imprevizibilitatea ei, dar si teribila din același motiv.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top