Anton Orehy Антон ОрехъȘi aceste personaje critica caricaturile Charlie Hebdo. Ei spun ca este un sacrilegiu (sa publici caricaturi despre accidentul avionului A321). Dar sa te folosesti de moartea celor 224 de oameni pentru a-ti face reclama sau in interes de PR – nu este o blasfemie?, se intreaba jurnalistul rus Anton Orehy, comentand propunerile deputatilor rusi de a suspenda zborurile companiilor ruse spre Turcia si Tunisia.

Redam editorialul publicat pe site-ul Eho Moskvî

În primul rând, deputații şi senatorii au propus să se interzică zborurile nu numai în Egipt, ci, de asemenea, spre Turcia si Tunisia. Acolo cica e terorismul în floare și trebuie sa protejam vietile cetățenilor ruși. Ca doar asta este prioritatea noastra!

Da, viața omului în Rusia este incredibil de valoroasa, toată lumea stie asta. Dar am o întrebare simplă: atacul la hotelul din Tunisia cand a avut loc? În luna iunie? În luna iunie! În mijlocul sezonului de vacanță. Când zeci de mii din concetățenii noștri care si-au cumparat vacante au plecat să se odihnească in aceasta tara periculoasa. Și în tot acest timp ei s-au aflat în pericol de moarte, dar deputații Raşkin și Obuhov (initiatorii interdictiei zborurilor spre Turcia si Tunisia) nu au spus nimic! De ce au tacut atunci? În Turcia, ne spun ei, au fost șapte atacuri teroriste. De ce nu s-au alarmat după primul sau al doilea? Cu o lună în urmă, în Ankara, au fost ucisi peste o sută de oameni – nu era o scuză buna? Dar au tacut. Iar acum brusc se precipita.

Senatorul Morozov, cu toate acestea, nu ascunde scopul real al acestei prostii. Spune ca trebuie să profitam de ocazie și sa dezvoltam turismul în Crimeea și Caucaz. Asa trebuia sa spuna de la inceput. E adevarat, am fi fericiti daca în Caucaz numărul de atacuri teroriste nu ar depăși șapte pe an. Au loc explozii, se trage cu arma des, operațiunile speciale antiteroriste se realizeaza acolo cu o regularitate de neinvidiat. Ce fel de turism sa facem acolo, băieți? Înțeleg că statul nu mai are bani în visterie și ar trebui să faca ceva s-o umple. Atunci închideți principalele destinații turistice straine, iar rusii vor fi obligati sa plece in vacanță in tara lor, vor cheltui banii in Rusia. Si aici, apropo, prețurile si asa sunt piperate. De exemplu, trei zile (inclusiv Revelionul) intr-o pensiune bunicica langa Moscova, costa 50 de mii de doi (760 dolari)  pentru doi. Nu-i rău, nu-i asa? Și asta in conditiile in care exista alternativa vacantelor peste mări si ţari. Imaginati-va ce se va intampla cand vom inchide granitele, fără sa clipeasca, patronii vor cere 150 mii de ruble (2.200 dolari).

Ce s-o mai lungim – să închidem toate direcțiile de zbor. Vom gasi peste tot motive. Spre exemplu, în Franța, la Paris, oamenii pot fi mitraliati in plina zi. Și, deși noi am condamnat deja victimele (Charlie Hebdo) pentru amoralitatea muncii lor, dar daca se nimereste in viitor si un turist rus. Apoi mai sunt căsătoriile intre homosexuali, legalizarea consumului de marijuana, unii îi tortureaza pe copiii rusi adoptati etc.

Pentru poporul nostru astăzi nu mai sunt locuri sigure in lume – peste tot ar putea suferi, dacă nu fizic, atunci sufleteste. Asa ca – închideţi granițele si toata lumea, obligatoriu, in Crimeea.

Și sa mergem pe jos. Pentru ca în aeronavele străine nu mai putem avea încredere.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top