Ruperea comuniunii euharistice a Bisericii Ortodoxe Ruse (BOR) cu Patriarhia de Constantinopol este o măsură „dură forțată”, a declarat Vladimir Legoida, președintele departamentului sinodal pentru relațiile dintre biserică și societate și mass-media din cadrul Patriarhiei Moscovei.

Potrivit lui Legoida, decizia BOR „nu este o încercare de a învinge pe cineva sau de a pedepsi pe cineva”. Scopul acestei decizii este „să restabilească relațiile fraterne cu cei cu care au fost întrerupte”.

„Aceasta este o măsură necesară, dar care este scopul acestei măsuri – desigur, ca situația ieșita din normal sa revina, pentru a se restabili unitatea”, a adăugat el.

BOR a anunțat ruperea relatiilor euharistice cu Patriarhia de Constantinopol după ce Sinodul din Constantinopol a ridicat anatema impusa de BOR împotriva a conducătorii a două biserici ucrainene și și-a confirmat angajamentul față de procesul de acordare a independenței viitoarei biserici unice a Ucrainei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Anunț contradictoriu al Bisericii Ruse: Scopul ruperii legăturilor cu Constantinopolul este …împăcarea cu Constantinopolul

  1. bogdan spune:

    Da’ sa stea drecu’ deoparte „biserica ” lor satanica condusa de Diavolii Kiril si Putler ! Nu avem nevoie in Biserica Ortodoxa Mondiala de Diavoli !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top