putin-tv2Președintele rus, Vladimir Putin, a aprobat noua concepție a politicii externe a Rusiei. Documentul a fost postat pe site-ul oficial al informațiilor juridice din Rusia și prevede consolidarea pozițiilor Federației Ruse „ca unul dintre centrele cele mai influente ale lumii moderne”.

Noua concepție de politica externa mai prevede ca Rusia va lucra pentru ” eliminarea focarelor de tensiune și a conflictelor din țările vecine” și va asigura o deplină ”protecție a drepturilor și intereselor legitime ale cetățenilor ruși și rușilor care trăiesc în străinătate”. In plus, Rusia va căuta să „întărească pozițiile mass-media și de comunicare rusesti în spațiul informațional global și sa aduca publicului larg mondial punctul de vedere rusesc asupra proceselor globale”.

Ar trebui remarcat faptul că Rusia a justificat în mod frecvent agresiunile sale militare sau de natura economica (sanctiuni) împotriva altor țări ca fiind actiuni de „protecție a populației vorbitoare de limbă rusă” sau a cetățenilor rusi care trăiesc în străinătate. De exemplu, scuza a fost folosita si în cadrul operațiunii de ocupare a peninsulei Crimeea. Acțiunea a fost însoțita de o amplă campanie de informare prin aparatul propagandei de stat.

Astazi, în discursul său anual către Adunarea Federală, Putin a declarat că încercarea SUA de a „sparge paritatea strategică” ar putea duce la o „catastrofă globală”, și s-a oferit să lupte împreună împotriva terorismului.

„Suntem gata să cooperăm cu noua administrație americană. Este important să se înceapă normalizarea și să dezvolte relațiile bilaterale pe baze egale și reciproc avantajoase. Cooperarea dintre Rusia și SUA în abordarea problemelor globale și regionale este în interesul întregii lumi „, – a mai spus Putin.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

5 Responses to „Apărarea” rușilor din străinătate și consolidarea propagandei – noua concepție a politicii externe a Rusiei

 1. tip spune:

  ce ati citit voi aici este o minciuna trantita de un prost, stergeti cctu asta de site, greata, beqqq

 2. putin spune:

  Vecinii din fosta URSS sa se pregateasca de jug si saracie!

 3. bogdan spune:

  Porcii sunt de fapt o putere locala si nu se impaca cu asta ! Ei se viseaza mult mai mult decat sunt de fapt ! Odata ce in Europa Civilizata sunt alte 5 tari economic mai puternice decat porcia este normal ca ei sa fie ceea ce sunt de fapt ! O putere locala in Estul Europei sau regionala tot un drac ! Ca ei viseaza cai verzi pe pereti nu le poate face decat rau !

 4. sorin spune:

  pe fata amestecul in politica altor state

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top