Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a cerut Rusiei să formeze o delegație și să reia plățile către bugetul organizației. Rezoluția a fost adoptată la reuniunea APCE din 10 aprilie. Totodata, documentul aprobat cere Rusiei să înceapă dialogul pentru a „evita situația în care cel mai mare stat membru va fi invitat să părăsească organizația sau o va părăsi singur, cu toate consecințele geopolitice, inclusiv pentru cetățenii ruși”.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a privat delegația rusă de dreptul de a vota în aprilie 2014 după anexarea Crimeei de către Rusia. Moscova a pierdut de asemenea dreptul de a lucra în structurile de conducere ale Adunării și de a participa la observarea alegerilor.

În iunie 2017, Rusia a anunțat că va suspenda plata cotizațiilor la bugetul Consiliului Europei până la repunerea completă și necondiționată în drepturi a delegației sale la APCE. Contribuția anuală a Moscovei a fost de aproximativ 33 de milioane de euro – aproape 10% din bugetul organizației.

În octombrie 2018, Moscova a pus o condiție pentru organizație: nu se va întoarce la APCE până când regulamentul nu va fi modificat pentru a interzice suspendarea dreptului de vot al delegațiilor naționale în timpul sesiunilor. Regulamentul APCE așa și nu a mai fost schimbat. În legătură cu aceasta, Rusia a refuzat să emită o solicitare de participare la ședințele APCE.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to APCE a cerut Rusiei să evite „consecințele geopolitice” ale părăsirii organizației

  1. bogdan spune:

    Dati afara gunoiul ! Asta trebuia facut inca din 2014 cand Porcia a invadat Ucraina !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top