Delegatii APCE condamna vizita președintelui Pedro Agramunt cu un grup de deputați ruși in Siria, scrie pe pagina sa de Facebook membrul delegației ucrainene la APCE, Volodimir Ariev.

El a menționat că întreaga zi după sosirea sa la reuniunea Comitetului APCE de la Paris a participat la discutii cu colegii din alte delegații în legătură cu vizita președintelui APCE în Siria, la invitația deputaților ruși.

„Daca spun că colegii noștri sunt surprinși – nu desciru exactsituatia. Sunt pur si simplu șocați și, evident, cei care au călătorit, la întoarcere, vor trebui să răspundă la o grămadă de întrebări neplăcute!” – a scris Ariev.

Potrivit deputatului ucrainean, vizitele la dictatori subminează esența existenței Consiliului Europei, ca loc „fondat pentru a sprijini democrația și drepturile omului, nu pe politicienii care suntpătați de sânge din cap pana în picioare”.

Primul vicepreședinte al Radei Supereme din Ucraina, Irina Gerascenko, propune să se trimită o scrisoare la APCE cu cererea explicațiilor din partea președintelui Adunării, Pedro Agramunt, despre zborul său în Siria cu delegația Dumei de Stat din Rusia.

Pe 20 martie, oficiosul guvernului rus, postul tv „Pervîi Kanal”, a anuntat că la Damasc a sosit o delegație a deputaților APCE și Dumei de Stat a Federației Ruse în frunte cu președintele APCE, Pedro Agramunt. Agramunt nu a fost autorizat de către Adunare sau de organele sale de conducere sa efectueze o astfel de vizită.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to APCE este în șoc. Președintele Agramunt a plecat în vizită la Assad cu un grup de deputați ruși

  1. Basarabia e Romania spune:

    Si Agramunt asta e mort de foame?
    Pentru 2 lei isi vinde demnitatea…………nu poate fi adevarat.

  2. bogdan spune:

    Pai mai dar istoricul coardei asta de Agramunt era cunoscut de toata lumea ! De ce dracu l-au ales pe putlerlimbistul asta presedinte APCE ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top