SavcenkoAdunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a cerut guvernelor membre ale Consiliul Europei să impună sancțiuni asupra celor implicați „în răpirea, detenția ilegală, procesul nedrept și condamnarea Nadiei Savcenko”. Potrivit Voice of America, prin analogie cu „lista Magnițki”, masura este destinata introducerii de restricții în cazul în care Savcenko nu va fi eliberata.

„Profund îngrijorata de numeroase rapoarte privind tratamentul inuman și degradant al persoanelor capturate în timpul războiului din Ucraina, APCE solicită, de asemenea, gruparilor separatiste care controlează regiunile ocupate din regiunile Donețk și Lugansk, eliberarea prizonierilor și ostaticilor și să înceteze toate încălcările drepturilor omului”, – se spune în rezoluția Adunării.

Membrii APCE au subliniat importanța realizarii de către toate părțile implicate în conflict, fără întârziere, a acordurilor de la Minsk și, în primul rând – punctul privind eliberarea persoanelor aflate in captivitate – precum și schimbul de prizonieri și respectarea dreptului umanitar internațional și a Convenţiei de la Geneva cu privire la prizonierii de război și protecția civililor.

Rezoluția a fost adoptată după dezbaterea raportului „Cu privire la problema umanitară a persoanelor capturate în timpul războiului din Ucraina”, care a fost pregătit de către Nellija Kleinberg, membru al delegației APCE din Letonia.

Raportorul din Letonia a vorbit în timpul sesiunii APCE în limba rusă, explicand de ce a ales să facă acest lucru: „Am decis să prezint raportul meu in limba rusa, pentru că eu cred că este foarte important ca toţi colegii noștri ruși, care nu sunt prezenți în sală, dar cu siguranta urmaresc dezbaterea noastră, precum și restul rușilor, să audă și să înțeleagă că, dacă dorim pacea în Europa, trebuie să oprim utilizarea acestor metode barbare, cum ar fi răpirea de oameni”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to APCE răspunde barbariei Moscovei cu un apel privind aprobarea „listei Savcenko”

  1. Clau spune:

    asteptam cu interes traducerea din rusa in rusa a trolilor….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top