Guvernului rus i-a fost trimisă o declarație din partea Germaniei cu privire la acțiunile în forță ale politiei ruse împotriva manifestanților de la Moscova, de pe 3 august, a anunțat reprezentanta Ministerului German de Externe, Maria Adebahr, relatează Deutsche Welle.

Ieri, Ministerul rus de Externe a anunțat că vă remite scrisori de protest oficiale părților americană și germană cu privire la ingerința personalului lor diplomatic și a mass-mediei de stat în afacerile interne ale Rusiei în legătură cu protestele opozitiei.

„Guvernul federal (german) condamnă reținerile periodice ale manifestanților pașnici de la Moscova și acțiunile necorespunzătoare ale poliției”, – a comentat situația Ulrike Demmer, reprezentantul guvernului de la Berlin, la solicitarea DW.

Măsurile autorităților ruse provoacă o mare îngrijorare la Berlin, a adăugat Demmer.

Autoritățile germane au cerut autoritatilor ruse sa permită candidaților independenți să candideze la alegerile pentru Duma orașului Moscova, care vor avea loc pe 8 septembrie.

De asemenea, Berlinul a cerut ca Moscova să nu folosească violența împotriva manifestanților pașnici și să-i elibereze imediat pe toți cei reținuți.

Deutsche Welle respinge reproșurile părții ruse, menționând că în niciunul din materialele sau relatarile sale publicate nu a îndemnat cititorii să participe la protestele din Rusia. „În aceste reproșuri ale lui Maria Zaharova vedem o legătură directă cu reținerea corespondentului nostru Serghei Dick”, a declarat Christoph Jumpelt, purtătorul de cuvânt al DW.

Acțiunile poliției de la Moscova, inclusiv reținerea mai multor jurnaliști (printre care corespondentul ziarului german Tageszeitung), l-au indignat pe președintele Uniunii Jurnaliștilor Germani (DJV), Frank Überall. „Prin acțiunile lor brutale, organele ruse de aplicare a legii încalcă nu numai drepturile de bază ale unor cetățeni, ci și constituția rusă”, a spus Überall.

Compania de media a protestat în fața autorităților ruse în legătură cu reținerea corespondentului său, menționând într-o notă trimisa Ministerului de Externe rus că obstrucția arbitrară a activității unui jurnalist acreditat este inacceptabilă. „Protestăm asupra acestui incident și așteptăm cu nerăbdare să auzim un răspuns”, a spus Jumpelt în scrisoarea oficiala.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 4,20 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Apostrofată pentru reținerea unui jurnalist german, Moscova acuză Berlinul de amestec în treburile interne

  1. bogdan spune:

    Iar raspunsul a venit din cocina kremlin: groh groh groh guiiiiiiiiiitzz ! Inca se cauta translator… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top