Military of Abkhazia2Parlamentul a Abhaziei urmeaza sa aprobe un acord cu privire la unificarea forțelor militare separatiste cu gruparea de forte militare ruse din regiune.

Principalele domenii ale cooperarii, integrarii și parteneriatului il reprezinta realizarea unei politici externe coerente și formarii unui spațiu comun de securitate și apărare„, transmite agentia abhaza Apsnypress.

Articolul 5 al acordului de cooperare și integrarepresupune crearea forțelor unite ale Armate Rusiei și Abhaziei„, pentru respingerea agresiunii (atacului armat), în conformitate cu articolul 51 al Cartei ONU.

De asemenea, acordul prevede instituirea unei infrastructuri comune de apărare și acțiuni pentru protecția frontierei de stat a Abhaziei.

Părțile se angajează să-și coordoneze politica externă și să colaboreze îndeaproape pentru a promova pacea„.

Military of AbkhaziaActiunea Rusiei inseamna o anexarea de facto a republicii separatiste georgiene, politica externa si apararea, atributele unui stat teroretic suveran, asa cum se pretinde Abhazia, fiind instrainate unui stat strain- Rusia.

Amintim ca Abhazia şi-a declarat independența după războiul cu Georgia în 1992-1993. Tot in acea perioada, în 1992, si-a declarat independenta si cealalta republica separatista din GeorgiaOsetia de Sud.

În 2006, Abhazia și Osetia de Sud au recunoscut reciproc independența de stat. Independența celor doua republici separatiste a mai fost recunoscută de o alta republica rebela Transnistria, ocupata la fel de trupele rusești.

După războiul din Osetia de Sud, în 2008, independența celor două republici a fost recunoscuta şi de Rusia. În răspuns, parlamentul georgian a adoptat o rezoluție „Cu privire la ocuparea teritoriului georgian de către Federația Rusă.”

În octombrie 2014 a fost anunțat că Georgia va găzdui o bază NATO.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top