Membrii Asociației de Justiție Constituționala a zonei Mării Baltice și Mării Negre (BBCJ) au convenit asupra unei poziții comune cu privire la problema tragerii la răspundere a judecătorilor Curții Constituționale ruse pentru crearea premiselor anexarii Crimeei, se arata in declaratia comuna a membrilor BBCJ.

Textul subliniază faptul că BBCJ a fost informată de Procurorul General al Ucrainei că, la 6 martie 2018, a fost deschis un dosar penal împotriva judecătorilor Curții Constituționale a Federației Ruse pentru implicarea lor în punerea în aplicare a agresiunii împotriva Ucrainei.

De asemenea, documentul subliniaza Decretul Parlamentului Georgiei privind încălcarea gravă a drepturilor omului în teritoriile Abhaziei și Osetiei de Sud ocupate de Federația Rusă.

În plus, Asociația a luat în considerare Declarația Parlamentului Republicii Moldova privind retragerea forțelor militare rusești de pe teritoriul țării.

Pe baza principiilor consacrate în Declarația privind crearea BBCJ, se subliniază că ocuparea de către Rusia de teritorii de la Ucraina, Georgia și Moldova este o încălcare gravă a dreptului internațional și un act de agresiune, care a fost condamnat în mod repetat de Adunarea Generală a ONU și APCE.

BBCJ confirmă rezoluția generală de la Batumi, în care judecătorii Curții Constituționale a Federației Ruse sunt acuzați de crearea condițiilor prealabile pentru anexarea Crimeei.

„Nu există o decizie mai discriminatorie decât folosirea dreptului constituțional pentru legalizarea internă a încălcărilor grave ale dreptului internațional”, notează Asociația.

Se subliniază faptul că inevitabilitatea răspunderii pentru agresiune este o condiție prealabilă pentru asigurare pacii și securitatii internaționale și prevenirea infracțiunilor internaționale.

„BBCJ sprijină poziția Ucrainei, Moldovei și Georgiei cu privire la condamnarea agresiunii Rusiei și a încălcării drepturilor omului în teritoriile ocupate”, se arată în declarație.

Anterior, procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko, a anunțat că șeful Curții Constituționale din Rusia și cei 18 judecători ai curții sunt suspectați de acțiuni deliberate de schimbare a frontierei de stat a Ucrainei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Asociația constituțională BBCJ: Judecătorii Curții Constituționale a Rusiei – responsabili de anexarea Crimeei

  1. bogdan spune:

    Fara nici un rezultat ! Rasa inapoiata nu e interesata deja de deciziile din Lumea Civilizata !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top