Assad„Deoarece Rusia, în timpul crizei din Siria, a demonstrat poziția sa fermă în ceea ce privește sprijinul autorităților din țara, încrederea Republicii Arabe în prietenii săi ruşi rămâne la un nivel ridicat”, a declarat președintele Siriei, Bashar al Assad, citat de BBC.

Într-un interviu postului de televiziune libanez „Al-Manar”, care aparține grupei șiite „Hezbollah”, Assad a respins sugestiile că după recentul acord cu privire la programul nuclear al Iranului, Moscova si Teheranul ar putea abandona sprijinul lor pentru regimul sirian.

„Avem mare încredere în rusi, s-au dovedit de zeci de ani că sunt prieteni sinceri – a spus Assad -… Rusia nu ne cere nimic. Acordul poate veni doar atunci când, noi, sirienii înșiși, ne vom aseza împreună la masa negocierilor”.

Iranul și Rusia insista că Assad ar trebui să fie parte a procesului de negociere care vizează rezolvarea crizei din Siria. Aceasta pozitie echivaleaza cu continuarea razboiului din Siria, deoarece nicio parte beligeranta – ISIS, opozitia moderata, kurzii – nu doresc altceva decat rasturnarea regimului lui Bashar al Assad. Prin urmare, un prim pas spre armistitiu in Siria ar fi plecarea lui Assad.

Acest lucru il inteleg SUA şi aliatul sau regional Arabia Saudită, care pledeaza ca Assad sa se retraga de la putere pentru ca criza sa poata fi rezolvată.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top